Dají se nové technologie a aplikace uplatnit i u tradičních věcí, jako je praskání ohně v krbu nebo v kamnech? Překvapivě ano. V dnešní době se modernizace a především komfort dotýká i vytápění. Nemluvě o důrazu na šetrnost k přírodě i peněžence. Odpovědí na výše položenou otázku jsou peletová kamna.

Komfort velkého prosklení a vytápění peletami přináší model HSP VIANO z řady PREMIUM. I jej můžete ovládat přes aplikaci v mobilu (zdroj: HAAS+SOHN)Představte si to pohodlí, když z práce domů nebo na chalupu přijedete do vyhřátého. Stačí k tomu mít staženou aplikaci HAAS+SOHN ve vašem chytrém telefonu. Kamna tak zapálíte na dálku mobilem odkudkoliv (předpokladem je zapojení kamen do el. proudu a signál wi-fi). V aplikaci při ovládání kamen poznáte už podle barvy displeje, v jakém módu kamna jsou (např. červený displej – kamna jsou ve fázi topení, šedý displej – kamna jsou vypnuta). Nastavíte-li si týdenní režim až ve třech časových pásmech, máte to potom bez práce. Naopak můžete i dočasně upravit teplotu v místnosti, pokud potřebujete přitopit nebo naopak ubrat.

Jednoduchá obsluha

Další z nesporných výhod peletových kamen je jejich snadná obsluha i údržba. V pohodě ji zvládne žena na rodičovské s malými dětmi nebo starší lidé. Doplníte-li pelety do zásobníku (podle velikosti až dva pytle po 15kg balení), nemusíte se o nic až několik dní starat. Kamna si sama regulují vámi nastavenou požadovanou teplotu, sama si dávkují pelety ze zásobníku. Jednou za týden či dva vysajete nebo vysypete zbylý popel v popelníku. A i ten můžete použít třeba na zahradě.

Peletová kamna HSP 7 GRANDE RLU (zdroj: HAAS+SOHN)

Na kvalitě pelet záleží

Kamna jsou také vybavena čidlem pro rozpoznání kvality pelet. Vyplatí se investovat do nejkvalitnějších pelet třídy A1. Poznáte je i podle označení na obalu, mají certifikát ENplus. Obsahují totiž jen čisté piliny a hobliny. Nenajdete v nich žádné chemicky ošetřené dřevo ani jiné příměsi. A tím také nezanášíte kamna a prodlužujete jejich životnost. Doporučujeme také 1x za rok nebo po tuně spálených pelet provést preventivní prohlídku odborníkem (stejně jako vaše auto v servisu).

Řešení pro alergiky

I v rodinách, kde jsou alergici či astmatici, se nemusíte vzdát myšlenky na rodinné teplo s pohledem do plamenů. Žádné nošení těžkých košů se dřevem a věčný úklid kolem kamen. Peletová kamna vám zajistí čistotu a bezprašnost. Většina kamen má i extrémně tichý chod, tak ani neuslyšíte, že jsou v provozu.

Peletová kamna HSP 2 HOME (zdroj: HAAS+SOHN)

Pasivní bydlení

Dnešní domy se v podstatě staví jako pasivní nebo nízkoenergetické bydlení, kde dochází k malým tepelným ztrátám a není téměř potřeba topit. Peletová kamna mají regulovaný výkon, cca od 2 do 8 kW, takže splní to, co potřebujete. Jsou navíc certifikovaná na plynotěsnost a tudíž splňují podmínky Blower Door testu.

Peletová kamna od HAAS+SOHN kromě všech praktických a technických výhod mají i krásný design. Stanou se tak společníky vašich domovů, kde si užíváte vaše prima chvíle. Stačí si jen vybrat z široké nabídky.

Více na www.haassohn-rukov.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem