Pokud zrovna stojíte před otázkou výměny oken na své chatě nebo chalupě, budete pravděpodobně přemýšlet nejen o celkovém designu, ale rovněž o nejvhodnějším materiálu, který by nejlépe splňoval vaše nároky a požadavky. Nabídka je skutečně veliká a je z čeho vybírat. Je však důležité stanovit si určité priority a podle nich pak postupovat při vlastním výběru.

Rozhodnutí se netýká pouze otázky, zda dřevo nebo plast, ale podstatné jsou i užitkové vlastnosti oken, to znamená tepelné charakteristiky, životnost, ale také třeba spektrum dekorů, v nichž jsou dodávána. A to nemusí být zdaleka všechno. Také v oblasti výroby okenních profilů jde technický pokrok neustále vpřed a zákazník má možnost ovlivnit nejen jak budou jeho okna vypadat, ale především jak dlouho vydrží.

Volba okenní fólie je důležitá

Jednou z posledních novinek na trhu je venkovní fólie RENOLIT EXOFOL PX, která propůjčuje okenním rámům špičkové vlastnosti, které oceníte zejména dlouhodobým užíváním.Jednou z posledních novinek na trhu je venkovní fólie RENOLIT EXOFOL PX, která propůjčuje okenním rámům špičkové vlastnosti, které oceníte zejména dlouhodobým užíváním. Jako první z českých výrobců ji začala používat firma PRAMOS. Ta pro výrobu plastových oken a dveří používá vlastní profilový systém HORIZONT PS a na novou fólii postupně převádí celý svůj sortiment v této kategorii.

Okenní fólie německého renomovaného výrobce RENOLIT EXOFOL PX má zcela nové patentované složení bez PVC změkčovadel. A to je základ úspěchu této fólie. Právě PVC změkčovadla u tradičních výrobků výrazně snižovala životnost. Speciálně pro tuto fólii byl také vyvinut akrylát, který efektivněji vstřebává ultrafialové záření. Transparentní vrstva akrylátu chrání jak základ fólie, tak i barevný potisk na ní.

Všechny exteriérové fólie značky RENOLIT zároveň využívají technologii slunečního štítu, která okenní profily chrání před vlivem neustálých změn teploty. Intenzivní sluneční svit může totiž u méně kvalitních výrobků ovlivnit tvarovou stálost vnějších prvků. Pigmenty obsažené v základu fólie umí odrážet infračervené sluneční záření, což může tvorbu tepla v profilu snížit až o 10 °C. Chráněna je tak nejen fólie, ale i samotný plastový profil a lepidlo použité při výrobě.

Dlouhá životnost je to co hledáme

Kvalitnější pigmenty zabezpečují výrobku barevnou stálost po delší dobu než u starších typů oken. Výrobci oceňují také velmi jednoduchou aplikaci fólie na okenní profil. Zákazník má možnost vybrat si z více než 30 designů a dekorů, mezi kterými samozřejmě nechybí různé dřevodekory, ale i jednobarevné fólie počínaje klasickou bílou přes krémově bílou a konče zelenými odstíny. Mezi nejžádanější odstíny patří obvykle dřevodekory typu Golden Oak, Sherwood G, Piedmont A, klasické tmavé mahagonové tóny i módní varianty Siena, Winchester, Teresina či Wisconsin.

Okenní fólie německého renomovaného výrobce RENOLIT EXOFOL PX má zcela nové patentované složení bez PVC změkčovadel.

S ohledem na aktuální trendy ve vývoji barev, dekorů a povrchů, byla doplněna skladová kolekce RENOLIT produktové řady RENOLIT EXOFOL. Nejžádanější odstín Antracit je nově nabízen ve spojení s nově vyvinutou ražbou „Glatt 2/Smooth 2“. Vzhledem k úspěchu této nové ražby s povrchem mimořádně odolným proti poškrabání bylo přidáno do nabídky teprve nedávno 6 šedých odstínů. Mimo to doplňují kolekci čtyři dodatečná barevná provedení s novou ražbou Elegant Ash. Tuto velmi detailně rozpracovanou strukturu dřeva je možné dodat ve třech různých odstínech šedé a v jednom odstínu béžové, matný povrch jí propůjčuje na omak podobu čerstvě natřeného dřeva.

Výroba této unikátní fólie byla zahájena na jaře roku 2013. Na trh byla uvedena nejdříve na jihu Evropy ve Španělsku a Itálii a postupně začala dobývat další evropské země. V České republice se používá při výrobě oken od roku 2014.

Spotřebitele určitě potěší, že na základě velmi dlouhých a náročných testů v extrémních podmínkách byla stanovena nadstandardní záruka životnosti a barevné stálosti fólie. Ve všech středoevropských zemích včetně České republiky se jedná o záruku v délce 15 let.

Kontakt

RENOLIT Tábor s.r.o.

Farského 888/15 | 390 02 Tábor, Česká republika | e-mail: tabor@renolit.com

logo MessengerPoslat Messengerem