Širokou paletu zásobníkových ohřívačů vody v objemech od 5 do 1000 litrů nabízí tradiční výrobce tepelné techniky, německá firma STIEBEL ELTRON. Společným rysem přístrojů je maximální snaha o dosažení nejlepších energetických parametrů při zachování vzájemné slučitelnosti s předchozími modely.

Malé zásobníkové ohřívače 5-15 litrů

Pro individuální zásobování teplou vodou jsou vhodné malé zásobníkové ohřívače vody. Podle umístění přístroje jsou v nabídce varianty pod nebo nad odběrné místo.

Beztlakové zásobníky ESH 5 a 10 Trend mají plastovou nádrž a jsou určené pro jedno odběrné místo vybavené beztlakovou baterii. Ta je u některých modelů součástí ohřívače. Beztlakový zásobník ohřívá vodu stejně jako tlakový, ale díky speciální beztlakové baterii není trvale vystavený tlaku vodovodního řadu. Výhodou je jednoduchá a rychlá instalace bez nutnosti použití pojistného ventilu a delší životnost nádrže. (Pozor: v žádném případě není možné použít tlakovou baterii! Záměna vystaví plastovou nádrž tlaku, který ji roztrhne.)

PSH Classic

Tlakové zásobníky ESH Plus nebo SHC je možné použít pro jedno i více odběrných míst. Ohřívače mají ocelovou smaltovanou nádrž. Před přístroj je nutné vždy nainstalovat tzv. pojistný ventil chránící nádrž před vyšším tlakem vody, který vzniká při ohřevu nebo ve vodovodní síti. Na odběrných místech se používají běžné (tlakové) baterie. Ty je možné vybírat ze široké nabídky na trhu.

Malé zásobníkové ohřívače bývají standardně vybavené vnějším termostatem pro volbu teploty od nezámrzné až po 82 °C a kabelem se zástrčkou.

Závěsné elektrické zásobníkové ohřívače 30-200 litrů

Závěsné ohřívače využívají ocelové nádrže opatřené vysoce kvalitním smaltem certifikovaným Evropskou komorou výrobců smaltu EEA. Nádrže jsou oboustranně smaltované, což prodlužuje jejich životnost. Doplňkovou antikorozní ochranu zajišťuje hořčíková anoda odpovídající nejpřísnější evropské normě. Bojlery jsou sériově vybavené univerzální závěsnou konzolou, která je pevnou součástí zásobníku. Její konstrukce umožňuje bezproblémovou výměnu starších přístrojů STIEBEL ELTRON, ale i většiny konkurenčních produktů.

Malý zásobnikový ohřívač vody ESH-5

Nosným produktem jsou ohřívače o objemu 30 až 200 litrů, dodávané pod typovým označením PSH Trend. Tyto přístroje patří ve své kategorii z pohledu energetické účinnosti k absolutní špičce. Extrémně silná izolace (až 48 milimetrů) může oproti ohřívačům se slabší izolací přinést uživateli roční úsporu provozních nákladů téměř sedm set korun. Nerezová elektrická topná příruba s nerezovým trubkovým topným tělesem o výkonu 2 kW předává teplo okamžitě přímo do vody.

Už slovo universal v názvu ohřívačů PSH Universal EL vypovídá o jejich všestranném použití. Ohřívače je totiž možné instalovat na stěnu jak svisle, tak i vodorovně. Univerzální je z pohledu kvality ohřívané vody i zapouzdřené keramické topné těleso, jehož větší teplosměnná plocha částečně může snížit tvorbu vodního kamene při ohřevu vody s vyšší tvrdostí. Poslední univerzálnost spočívá v elektrickém zapojení: je možné používat více způsobů, nejčastěji tzv. dvouokruhové zapojení s možností jednorázového rychloohřevu vyšším výkonem (3 kW) i v době blokování zvýhodněného tarifu. Ohřívač je vybavený elektronickou regulací se třemi inteligentními volitelnými ECO funkcemi.

ESH 10 U-N

Základním modelem v sortimentu je ohřívač PSH classic, který je opatřený měděným trubkovým tělesem a díky své jednoduché konstrukci a nižší ceně je oblíbený nejenom pro využití v rekreačních objektech.

Preferujete-li horizontální instalaci bojleru, pak vhodným řešením je model PSH-H, který má více výhod. Instalace naležato šetřící místo je jednou z nich. Ležatý ohřívač vody, který disponuje vysoce kvalitní tepelnou izolací, je navíc chráněn i před korozí, a to díky speciálnímu smaltování a ochranné anodě. Tvorba vodního kamene je minimalizována topným tělesem z ušlechtilé oceli. Jednoduchá manipulace a dlouhá životnost je samozřejmostí.

Závěsné kombinované zásobníkové ohřívače 80-200 litrů

Pro možnost ohřevu vody dalším tepelným zdrojem jsou v nabídce kombinované závěsné ohřívače vody PSH-WE. Většinu vlastností mají společných s řadou PSH Trend, navíc jsou vybavené trubkovým tepelným výměníkem, který je možné připojit na zdroj vytápění (např. plynový kotel). Ohřívače jsou nabízené ve svislém provedení pro připojení zdroje tepla zleva (PSH-WE L) nebo zprava (PSH WE-P). Možné je též využít vodorovné provedení PSH-WE H.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem