Spárovací hmoty a silikony Ceresit obsahují unikátní recepturu MicroProtect, díky které jsou spáry chráněny před plísněmi, houbami a dalšími nežádoucími mikroorganizmy.

Ceresit CE 40, 2kgAlternaria. Aspergillus. Cladosporium. Penicillium. Většina z nás tyto a další tisíce jim podobných plísňových látek nezná. Ale pokud patříte mezi lidi trpící alergií na plísně, určitě máte hodně zkušeností s pálením očí, ucpaným nosem, kašláním, sípáním, podrážděním kůže a dalšími symptomy, kterými se tato alergie může projevovat. Zvláště citlivé na tyto alergeny jsou kojenci a malé děti.

Podle Evropského komunitního průzkumu respiračního zdraví (ECRHS - European Community Respiratory Health Survey), dosahuje míra rozšíření alergické rýmy v Evropě, Asii a Austrálii přibližně 35 %! Projevy alergií se často zhoršují v místnostech s přítomností plísní. Základnou pro jejich růst jsou zejména vlhké prostory. Někdy je reakce na plísně okamžitá, někdy jejich negativní působení všimneme až s časovým odstupem.

Ceresit MicroProtect, vzorníkČlověk trpící alergií na plísně by měl v první řadě přecházet jejich vzniku. To znamená podniknout patřičné kroky a udělat ze svého domova - kde každý z nás tráví 70 % svého času – bezplísňovou zónu. Plísním se daří ve vlhkých prostorách, tedy především v koupelnách, kuchyních či sklepích. Dříve, než se rozhostí v bytě či domě a stanou se viditelnými, trpělivě - v podobě spor - hledají vhodné místo, na kterém pak začnou vytvářet typické plísňové porosty v odstínech zelené, hnědé a černé barvy. V té chvíli je už poměrně pozdě pro rychlou a úspěšnou intervenci. Proto je důležité myslet na ochranu proti těmto nezvaným hostům již v době výstavby či rekonstrukce.

Ceresit MicroProtect, voděodolné spáryÚčinné prostředky proti těmto vytrvalým a velmi nepříjemným agresorům nabízí spárovací hmoty a silikony Ceresit MicroProtect od společnosti Henkel. Díky zvýšené hydrofobizaci, označované jako efekt Aquastatic, se kapky vody udržují na povrchu spárovací hmoty Ceresit CE 40 Aquastatic a nevsakují se do její struktury. Ceresit CE 40 má však nejen schopnost se pasivně bránit před pronikáním vlhkosti do struktury spár, ale díky trojité ochraně MicroProtect – originální receptuře kombinující tří účinné biocidní látky, zabraňuje usazování plísňových spor ve spárách a chrání spárovací hmotu před napadením plísněmi, houbami a jinými nežádoucími mikroorganismy.

Ceresit Microprotect Trojitá ochranaCeresit CS 25Spárovací hmota je nabízena ve 29 barevných odstínech a unikátní receptura ProColor garantuje jejich dlouhodobou barevnou stálost. Výhodou je i barevné sladění se sanitárními silikonem Ceresit CS 25 MicroProtect určeným pro vyplnění dilatačních a přechodových spár. Kterýkoliv z odstínů spárovací hmoty si vyberete, najdete k němu odpovídající barvu silikonového tmelu. Kombinací spárovacích hmot a sanitárního silikonu s označením Ceresit MicroProtect získáte spolehlivý systém zajišťující dlouhodobě čisté spáry, a tím i hygienicky čisté prostředí.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem