V dnešní době, kdy ceny energií nemilosrdně stoupají, je otázka úsporného bydlení velmi často skloňovaným tématem. Jak bydlet pohodlně, ale zároveň co nejúsporněji? Jak ušetřit za energii? Jak minimalizovat výdaje na vytápění? Pokud chcete opravdu šetřit, musíte si tyto otázky klást ještě před samotným budováním Vašeho domova. Volbou správného stavebního materiálu pro Váš budoucí hrad můžete ušetřit energii, čas i peníze. Zvolte Ytong.

Snižte náklady na vytápění

Prvořadým benefitem stavebních materiálů Ytong jsou bezesporu jeho tepelněizolační vlastnosti. Ty zajistí nejen tepelnou pohodu domova, ale i markantní úspory spojené s vytápěním. Bílý pórobeton je protkán systémem milionů vzduchových pórů. Vzduch uzavřený v pórech nemá možnost cirkulovat a je tím nejlepším izolantem. I bez dodatečného zateplení obvodového zdiva překračují tvárnice Ytong vysoce stanovenou normu tepelného odporu. Komplexnost a jednotnost materiálu navíc zabraňují vzniku takzvaných tepelných mostů, přes které uniká až 20 procent tepla.

Teplo v domě i bez klasického vytápění

Ytong je tak doslova ideální pro stavbu nízkoenergetických nebo takzvaných pasivních domů, kde majitelé spotřebují ročně až desetkrát méně energie na vytápění než v průměrném bytu v panelovém domě z 80. let. Tepelná ztráta pasivního domu je tak nízká, že nepotřebujete běžný systém vytápění. Tepelné zisky od slunce, lidí a elektrických spotřebičů pohodlně vytopí celý dům po většinu roku.

PórobetonA výsledek? Pokud vystavíte svůj dům ve stylu pasivního domu s použitím tvárnic Ytong Lambda+ a navíc jej zateplíte deskami Ytong Multipor, Vaše roční úspora za vytápění, ve srovnání s běžnými staršími budovami, bude průměrně 27 000,-Kč. Ovšem při použití materiálu Ytong Theta+ ušetříte tu samou sumu a navíc i čas, protože v tomto případě vystačíte s jednovrstvým zděním. A jak známo, čas jsou peníze. Za třicet let tak můžete ušetřit až 1 000 000,-Kč.

Stavební systém pro celý dům

Zmiňovaná komplexnost je jednou z dalších „úsporných“ výhod materiálů Ytong. Pod značkou Ytong můžete pořídit kompletní pórobetonový stavební systém pro celou hrubou stavbu. Od sklepa až po střechu. Tvárnice pro obvodové zdivo, příčkovky, stropní a střešní systém, schodiště. Všechny tyto produktové formáty jsou vzájemně dokonale kompatibilní, doslova do sebe zapadají, zaručují rychlé a snadné zpracování. Díky nízké hmotnosti materiálu je navíc manipulace s jednotlivými díly velmi jednoduchá a nikterak vysilující, jako je tomu u jiných masivních materiálů. Dům tak poskládáte, s trochou nadsázky, jako z Lega, což ocení nejen stavebníci svépomocí, ale i stavební firmy. Hrubou stavbu tak získáte velmi rychle bez zbytečných chyb a vleklých problémů.

Nevyužitý materiál jsou vyhozené peníze

PaletaUšetřit ale můžete už při samotném pořizování stavebnin. Materiály Ytong vyprodukují jen minimum odpadu. Snadné řezání a opracovatelnost pórobetonu umožňuje vytvářet z tvárnic atypické formáty, které je možné dle potřeby jednoduše přiříznout a upravit obyčejnou ruční pilou. Mimořádně přesné řezání eliminuje odpad a snižuje tak celkovou spotřebu tvárnic, a tím také pořizovací cenu celé stavby.

Sečteno podtrženo: postavíte-li hrubou stavbu z materiálů Ytong, ušetříte čas, peníze a spousty energie. Nedělejte zbytečné kompromisy a dopřejte svému domovu a sobě samým kvalitní hrubou stavbu.

Tvárnice Ytong slovy odborníka

"Stavba z tvárnic Ytong je rychlá a přesná, což šetří peníze i čas. Náklady na hrubou stavbu sice tvoří pouze cca 9 % hodnoty domu, ale použitý materiál výrazně ovlivňuje jeho provoz. Kvalitní obvodové zdivo je proto základem pro úsporné domy. Tvárnice YTONG dýchají a výborně izolují, takže přispívají k úspoře nákladů na vytápění," potvrzuje Ing. Daniel Kozel, majitel firmy DK1, pod jehož taktovkou vyrostla hrubá stavba rodinného domu v Bolaticích za rekordních 24 hodin.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem