Při výběru vhodného stavebního materiálu dnes kromě ekonomického hlediska rozhodují stále častěji právě jeho užitné vlastnosti. Mezi další nepřehlédnutelné trendové požadavky se řadí nízkonákladový energetický provoz společně s nízkými zdravotními riziky. Stavební materiály z betonu bývají navíc často vnímány jako těžkopádné a vyznačující se špatnými tepelněizolačními vlastnostmi. Co když je to ale všechno jinak?

Stavební materiál, který boří mýty

Stavba z Ytongu je v podstatě „stavebnicí pro dospělé“, u níž se s přesným skládáním a napojením dílů napříč celým domem předem počítá.Myšlenka odlehčit beton tím, že se z něj vytvoří lehké porézní tvárnice, vznikla ve Švédsku v roce 1929. Výsledný pórobeton kombinuje tolik žádanou pevnost betonu s naprosto přírodním složením, které tvoří pouze křemičitý písek, cement a voda. I dnes, téměř po sto letech existence tohoto unikátního stavebního materiálu, Ytong svůj systém stavebních komponent inovuje, a to vždy v souladu s oborovými trendy. Výše uvedené požadavky splňuje zejména svou nehořlavostí, zdravotní nezávadností a výbornými tepelněizolačními schopnostmi.

Stavění je hra

Stavba z Ytongu je v podstatě „stavebnicí pro dospělé“, u níž se s přesným skládáním a napojením dílů napříč celým domem předem počítá. Stavební systém Ytong je výjimečný kompatibilitou veškerých dílů. Díky tomu pak např. v rozích místností či ostění oken nevznikají příležitosti pro nebezpečné plísně, což zajisté ocení hlavně lidé s respiračními problémy či astmatem nebo rodiny s alergickými dětmi.

Pórobeton je navíc jedním z nejtvárnějších materiálů. Tvárnice lze velmi snadno upravovat, což umožňuje realizovat jakékoliv atypické projekty za dodržení všech vynikajících tepelněizolačních vlastností.

Výhody skvělých tepelněizolačních vlastností

Pórobeton obsahuje miliony drobných pórů, díky kterým zabraňuje úniku tepla - funguje tedy na principu izolace. Pomocí pórů je regulována také vlhkost v domě, což ještě navyšuje uživatelský komfort. Tento stavební materiál tedy brání vzniku tepelných mostů, které by musely být jinak řešeny zateplováním či jiným dodatečným opatřením.

Dalším pozitivem je, že se tvárnice spojují tenkovrstvou maltou (takzvaným lepidlem), o síle pouze 1 až 2 mm. Jejich přesné napojení má velký podíl na tom, že tepelněizolační vlastnosti fungují i u jednovrstvého zdění bez dodatečného zateplování.

Myšlenka odlehčit beton tím, že se z něj vytvoří lehké porézní tvárnice, vznikla ve Švédsku v roce 1929.Pro jednovrstvé zdění jsou optimální zejména tvárnice Ytong Theta+ a Ytong Lambda+ s vylepšenými tepelněizolačními vlastnostmi. Lze z nich stavět domy ve velmi úsporném standardu, a to bez dodatečného zateplení. Zejména Theta+ v tloušťce 500 mm splňuje při jednovrstvém zdění nároky pasivního domu.

Jednovrstvé zdění poskytuje řadu zásadních výhod – je rychlé, ekonomické a jednoduché. Pokud se obáváte nutnosti dodržení správných technologických postupů, můžete starosti hodit za hlavu! Používáním přesných tvárnic a kompletního sortimentu Ytong tato rizika odpadají. Firma navíc poskytuje široké odborné poradenství a spolupracuje s řadou stavebních společností, které s tímto materiálem pracují.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem