Hledáte rychlou a snadnou cestu k vlastnímu koupání? Láká vás průzračná hladina křišťálově čisté vody, radost vašich nejbližších, lákavé osvěžení i nekonečné vodní radovánky v příjemném soukromí vlastní zahrady. Přesně to si můžete užívat po celé léto, aniž byste utráceli balík peněz. Letní prázdniny se blíží, a tak téma koupání ve vlastním bazénu a pokud možno s nejrychlejší instalací je velmi aktuální. Ale jak dobře vybrat?

Jde to celkem snadno. Než se ale vydáte do obchodu, dobře si rozmyslete, komu by měl bazén nejčastěji sloužit (malá či rozvětvená rodina, děti, senioři), kde bude umístěn a kolik jste ochotni investovat.

Jak nakupovat?

Jednu z nejdůležitějších rolí bude hrát zřejmě cena. Bazén můžete pořídit v ceně již od několika tisíc korun až třeba po půl milionu – to už se ale jedná se o luxusní kopané bazény.

Co se týče výběru konkrétního typu, je moudré dát na radu odborníků, kteří se na realizace bazénů dlouhodobě specializují a mají tudíž bohaté zkušenosti – a u takových si bazén také pořídit. Co vše nabízí trh v kategorii bazénů s rychlou instalací?

Rychle a levně

Na běžné letní osvěžení postačí nadzemní gumové bazény Swing s nafukovacími prstenci nebo s rámovou konstrukcí, které se dají pořídit v kruhové i oválné verzi. Jejich předností je nízká pořizovací cena od 1 350 Kč, a především velmi snadná a rychlá instalace. Přesto, že jde o nejnižší kategorii ve světě bazénů, lze si už i u nich dopřát jistý komfort. A to díky posledním novinkám, jako je speciálně vyvinutá písková filtrace, dávkovač chloru nebo ohřev vody. Lze jimi ovšem vybavit i starší a už provozované bazény.

Nafukovací bazén Swing Splash Ratan (zdroj: Mountfield)

Nafukovací bazény Swing jsou nejjednodušší ze všech bazénů. Svou konstrukcí umožňují bazén v okamžiku potřeby připravit ke koupání do několika minut a později, dle libosti opět sbalit a uschovat. Potřebujete bazén přestěhovat třeba na jediný víkend někam jinam? U bazénů SWING to není žádný problém. Kdykoliv je totiž snadno vypustíte pomocí zabudovaného výpustního ventilu. Bazény SWING jsou navíc absolutně bezpečné díky pružnému materiálu, který je však zároveň velmi odolný proti mechanickému poškození.

Rámový bazén Swing Stone (zdroj: Mountfield)

Rámové bazény jsou vhodné pro ty, kteří hledají jednoduché řešení pro letní koupání. K sestavení nepotřebujete žádné nářadí, jedinou podmínkou je rovná podkladová plocha. Potřebujete bazén přestěhovat někam jinam? Žádný problém. Kdykoliv jej snadno vypustíte pomocí zabudovaného výpustního ventilu a rozložíte. Unikátní kovový rám se spolehlivou antikorozní úpravou poskytuje bazénu vysokou pevnost a stabilitu. V nabídce jsou jak ve standardním modrém provedení, tak i v elegantním provedení se vzorem stone či ratan.

S možností zapuštění

Atraktivnější variantou jsou bazény Azuro Vario. Dají se postavit na povrchu, ale oblíbenější je jejich částečné nebo úplné zapuštění do země. Jako jediné na zdejším trhu mají tu výhodu, že je lze instalovat i na svažitém pozemku a jedná se o český výrobek.

„Řada Azuro Vario nabízí 12 modelových variant s kruhovým nebo oválným tvarem a v různém designovém provedením. I rozměry jsou volitelné a vybírat můžete z kruhového bazénu s průměrem až 5,5 metru nebo oválnou variantu s délkou až 7,3 metru. A to už je kromě vodních hrátek celé rodiny i pěkný prostor pro plavce. Dalším podstatnou výhodou těchto bazénů je také dlouhá životnost jejich stěny z hlubokotažného plechu s vysokou antikorozní ochranou. Poskytována je prodloužená záruka až 7 let jako stvrzení kvality použitého materiálu a jeho precizního zpracování,“ vysvětluje Radek Hanzlík, produktový manažer Mountfieldu.

Azuro Vario V1 (zdroj: Mountfield)

A nejde jen o kvalitu. Bazén překvapí kromě funkčnosti i praktickými vychytávkami a možností dokonale ladit se svým okolím s celkovou koncepcí zahrady. Právě proto můžete volit vnější dekor stěny se vzhledem dřeva nebo kamene i design vnitřní fólie, a to hned ze čtyř vzorů, což ocení každý s citem pro detail a estetiku. Na závěr je třeba zmínit i možnost doplnění bazénů o výbavu, která je běžná u luxusních bazénů, tzn. třeba tepelné čerpadlo, závěsný protiproud či automatický vysavač.

Užitečné rady

  • Ideální místo pro bazén je plocha, kterou nestíní žádné stromy ani okolní domy, a přitom je skrytá před kolemjdoucími sousedy.
  • Pokud nemáte jinou možnost a musíte umístit bazén u plotu do ulice, vyřešte problém například vysazením živého plotu, dopřeje vám dostatečné soukromí.
  • Máte-li u domu venkovní terasu, může být vhodné s ní bazén propojit. Vznikne tak zajímavá a ucelená odpočinková zóna.
  • Máte-li malé děti, volte raději bazén se svažitým dnem či mělčinou.
  • A hloubka? Dospělý člověk potřebuje k plavání minimálně 1,2 metru, ale čím je bazén hlubší, tím lépe. Luxusní bazény mohou mít hloubku i 2 metry.
  • S odborníkem proberte i vhodné umístění filtrace a napojení zdroje ohřevu bazénové vody (tepelného čerpadla, solárních panelů).
  • Pro rychlé letní osvěžení stačí i kruhový nadzemní bazén průměrem 3 až 4 metry. Ale čím větší bazén máte, tím je koupání pohodlnější. A hlavně poskytuje dost místa na plavání, potápění či skákání do vody.

Více informací naleznete na www.mountfield.cz.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem