Všem, kdo si na zahradě nechali vybudovat bazén, bychom doporučili jeho profesionální zakrytí. Obyčejná plachta je sice levnou variantou, jak bazén zastřešit, aby do něj nepadaly nečistoty, ale rozhodně není ideální.

Plachta na bazén se trhá, manipulace s ní je obtížnější, vyžaduje prostor ke skladování v době, kdy není natažena přes bazén, a v neposlední řadě vypadá celkem nevzhledně. Což se nedá říct o konstrukci trvalého zastřešení bazénu. Pojďme se podívat na aktuální trend – nízké zastřešení bazénu.

Jak zastřešení vypadá

Nízké zastřešení bazénu má podobu několik desítek centimetrů vysoké konstrukce z hliníku a plexiskla, která zakrývá prostor bazénu. Skládá se z jednotlivých plexisklových bloků, které je možné jednoduše posouvat. Pokud tedy budete chtít, je možné téměř celé zastřešení odsunout, abyste se mohli pohodlně vykoupat. Se zataženou střechou není nad bazénem moc prostoru, ale pokud si chcete zaplavat za deštivého počasí, je možné to provést i bez odsunutí zastřešení.

Ukázka nízkého zastřešení bazénu (zdroj: Alupo)

Výhody nízkého zastřešení

Plavání se zataženou střechou sice není zrovna nejpohodlnější, avšak nízké zastřešení se přesto může pochlubit řadou výhod. Oproti vysokému zastřešení nijak nepřekáží ve výhledu na zbytek zahrady a okolní přírodu či další budovy, je decentní a neruší celkový dojem z prostoru. Obsluhovat nízké zastřešení zvládne i jedna osoba, aniž by musela být fyzicky zdatná. Nízké zakrytí ochrání váš bazén před nečistotami, jako jsou listy a hmyz, a zároveň poskytne ochranu vašim dětem a domácím mazlíčkům tím, že zabrání jejich pádu do vody. Zakrytí bazénu ocení i vaše peněženka – voda zůstane déle čistá, a nebude tudíž vyžadovat časté chemické čištění, a zároveň ušetříte za vytápění, neboť v zakrytém bazénu má voda o 6 až 8 °C vyšší teplotu než v nezakrytém. A jako bonus bývají bazénové zastřešovací systémy vybaveny zámkem – už tedy nehrozí, že se ve vašem bazénu vykoupe nějaký nezvaný host.

Ukázka nízkého zastřešení bazénu (zdroj: Alupo)

Po sezoně objednáte se slevou

Uvažujete o zastřešení? Potom doporučujeme využit právě probíhající akce od českého výrobce zastřešení bazénu Alupo, se kterou můžete ušetřit až 30% z původních cen.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem