Dveře nemusejí být jen klasicky bílé nebo dřevěné. Barevné inspirace a trendy zasáhly i tuto kategorii interiérového vybavení, o čemž tradiční český výrobce SOLODOOR a.s. přesvědčí už návštěvníky nadcházejících zářijových veletrhů FOR ARCH a FOR INTERIOR na výstavišti v Letňanech.

Pro novou barevnou řadu lakovaných dveří RAINBOW vybrali designéři společnosti SOLODOOR čtyři odstíny: cappuccino, antracitová šedá, čínská červeň a petrolejová modrá. Na obou veletrzích společnost SOLODOOR pootevře dveře svého návrhářského ateliéru i co se týče novinek přichystaných už pro rok 2014 – jedná se o zcela novou řadu ve francouzském stylu L‘ENTRÉÉ, modelovou řadu SIMA s hladkými liniemi díky zapuštěným rámečkům skel a především pak o celoskleněné dveře, které nově zařadí do svého sortimentu.

Konstrukce dveří nové duhové řady RAINBOW vychází z osvědčené a žádané modelové řady POLAR, která je vyrobena ze smrkového rámu a dvou tvrdých dřevovláknitých desek. Výplň dveří pak tvoří odlehčená dutinková dřevotříska, která zvyšuje jejich pevnost i akustickoizolační vlastnosti. Barevný lak dveří RAINBOW je 3vrstvý, unikátní je především v tom, že dosahuje vyššího lesku (50 %) než standardní lak RAL (20 %). Použity byly samozřejmě vodou ředitelné laky, které nezatěžují životní prostředí.

Dveře modelové řady RAINBOW budou k dostání ve čtyřech módních barvách – cappuccino, antracitová šedá, čínská červeň a petrolejová modrá, a to v provedení s perletí či bez perleti. Barvy byly navrženy designéry tak, aby následovaly nejnovější barevné trendy v oblasti bydlení a interiérů. Vybírat bude možné ze dvou designů povrchové úpravy, a to s horizontálními či vertikálními frézovanými drážkami.

Pro vyznavače čistého moderního stylu nabídne výrobce možnost bezfalcových dveří, tedy dveří bez polodrážek. Význam je zde především estetický, protože křídlo je vsazeno přímo do obložkové zárubně a závěsy dveří tak zůstanou na pohled skryty. Modelová řada RAINBOW také hravě splní požadavky na úsporu prostoru v interiéru, možnou variantou jsou totiž i dveře posuvné.

Solodoor Rainbow, cappuccinoDuhová řada RAINBOW nabídne barevné provedení

SOLODOOR RAINBOW, cappuccino

Barva italské kávy interiér zjemní, navozuje příjemnou a útulnou domácí atmosféru. Vhodná tak může být jak do předsíně, tak i do kuchyně nebo obývacího pokoje.

Solodoor Rainbow, antracitová šedáSOLODOOR RAINBOW, antracitová šedá

Šedá už delší dobu patří v oblasti interiérového designu k velmi oblíbené barvě, která navozuje pocit luxusu, snadno se kombinuje s výraznými barvami i odlišnými materiály. Hodí se tak do všech místností v domě či bytě.

Solodoor Rainbow, čínská červeňSOLODOOR RAINBOW, čínská červeň

Červená barva v interiéru je velmi výrazná, může evokovat vášeň i energii. Tato barva by proto prostoru neměla dominovat, ale jen ho doplňovat. Proč tedy neoživit jednoduše zařízený pokoj třeba právě stylovými dveřmi v barvě čínské červeně?

Solodoor Rainbow, petrolejová modráSOLODOOR RAINBOW, petrolejová modrá

Uklidňující modrá barva navozuje příjemnou atmosféru především v době odpočinku – vhodná je tak třeba do koupelny. Protože se jedná o tmavší barvu, je snadno kombinovatelná s většinou jiných barev v interiéru.

Společnost SOLODOOR se na nejnavštěvovanější stavební veletrh v ČR FOR ARCH (od 17. do 21. září 2013, výstaviště PVA EXPO Praha – Letňany) vrací po několika letech, na následném veletrhu nábytku, interiérů a designu FOR INTERIOR (od 26. do 29. září 2013 rovněž v Letňanech) se objeví vůbec poprvé. Stánek SOLODOOR s číslem 5B21 shodně na obou veletrzích ukáže celkem 11 modelů interiérových dveří.

SOLODOORKontakt

www.solodoor.cz

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem