Tentokrát si tým pořadu Bydlení je hra pozvaly na návštěvu sestry Maruška a Kačenka, které si přály „zlatý" obývací pokoj pro svou zlatou babičku.

S nízkým rozpočtem si designérka Marta Kačorová poradila osobitým způsobem. Pod její taktovkou vznikl originální interiér, na jehož podobě se částečně podílela i obě děvčata.

Maruška a Kačenka

Maruška a KačenkaBabička neměla na renovaci ani sílu, ani čas, proto vnučky vzaly vše do svých rukou a proměnu svěřily pořadu „Bydlení je hra" a designérce Martě Kačorové. Prozradily jí, že babička má slabost pro zlato a slíbily, že se budou podílet na dekoracích. Svůj slib také dodržely a s vervou se pustily do malování tyrkysových ptáčků na stěny pokoje.

Dotazy na téma INTERIÉR vám zodpovíme v PORADNĚ ZDE.

Záclony ze zlaté organzy a závěsy z mačkaného taftu šila designérka sama.Obývací pokoj s původním zařízením a odloženými věcmi působil neútulně, chaoticky a doslova si žádal zásah designérky. Jejím záměrem bylo vytvořit interiér v medovo-hnědých odstínech s prvky luxusu v podobě zlata, skla, sametu a lesku. Aby „medu" a zlata nebylo příliš, přidala tmavě tyrkysovou barvu na doplňcích a výmalbě.

Více článků z rubriky INTERIÉR najdete na www.dumabyt.cz.

Pohodlnou klasickou sedačku a křesla poskytli známí. Svou zlatomedovou barvou i tvarem se do interiéru skvěle hodí.Barokní ornamenty a ptáčci

Pár kousků staršího nábytku, které se majitelka chystala vyhodit, vzala designérka na milost a natřela je bílou barvou s vysokým leskem, která rovněž rozbíjí medovo-zlatou kombinaci.

Z rozpočtu pořídili nová krbová kamna, koberec, látky na záclony a závěsy včetně nových záclonových tyčí, poličku a několik dekorací. Barokní ornamenty a ptáčci jsou dílem designérky a obou slečen.

text: Edita Erbsová, foto: Petr Hrubeš

logo MessengerPoslat Messengerem