Rodinný dům manželů Jiřiny a Pavla se nachází v městě Karviná, které se rozprostírá východně od Ostravy na severním okraji předhůří Beskyd v údolí řeky Olše. Přáli si zařídit a zútulnit společný prostor domu. Pracovní tempo bylo vražedné a výsledek? Podívejte se sami.

Poradna na Dumabyt.cz

Doposud velká rodina se čtyřmi dětmi, z nichž už tři vylétly z rodinného hnízda a jezdí pouze na návštěvy, bydlela v prvním patře domu prarodičů. Logicky se dá předpokládat, že se rodina bude rozrůstat, proto ve chvíli, kdy se naskytla možnost koupit dům v těsném sousedství, neváhali ani minutu.

Své dotazy pokládejte v PORADNĚ.

Rozkládací sedací souprava svým provedením i barvou koresponduje s barevným laděním celého prostoru. Za podlahovou krytinu zvolila designérka laminát v provedení dub.
Získali tak spoustu místa a zároveň to mají blízko k dědečkovi a babičce. Pan Pavel zvládl většinu stavebních prací během rekonstrukce a podílel se na přípravách před vlastní realizací, ale se zařízením prostoru o rozměru cca 9 x 4 metry si majitelé nevěděli rady. Proto se rozhodli povolat odbornici na slovo vzatou, designérku Ivu Lukšovou. Vzhledem k velké ploše designérka rozšířila svůj tým o asistentku a stolaře.

Nepřehlédnutelnou dominantou kuchyňského prostoru je závěsný odsavač par NUTID HF274 s osvětlením, Ø 55 cm, min. výška 54 cm, max. výška 130 cm, cena 14 990 Kč, IKEA.

Jako první povolali elektrikáře

Všichni tři konstatovali, že je čeká spousta práce od podlahy po osvětlení. S majiteli se dohodli, že podélný prostor rozčlení na tři zóny – kuchyň, jídelnu a obývací část. Jako první povolali elektrikáře, po nich malíře a podlaháře. Poté nastoupila designérka osobně. Zpočátku se zdálo, že pro obývací pokoj, jídelnu a kuchyň je dostatek místa, ale teprve během zpracování dispozičního návrhu designérka zjistila, že se s centimetry bude muset šetřit.

! Prohlédněte si on-line NEJVĚTŠÍ KATALOG RODINNÝCH DOMŮ !
Roubenka jako ze starých časů Romantické bydlení v hausbótu Bydlení s nejmodernějším komfortem

Přáním majitelky byl ostrůvek v kuchyni, který zpočátku celkovou dispozici komplikoval. Ve chvíli, kdy designérka ostrůvek použila i pro sezení, se stal předností. Nábytek designérka navrhla na míru tak, aby s maximálním využitím obsáhla prostor.

Kuchyň sestavená podle návrhu designérky vyrobil na míru truhlář. Ostrůvek byl velkým přáním majitelky.

text: Edita Erbsová, foto: Petr Hrubeš

logo MessengerPoslat Messengerem