Místo keramického obkladu nebo dlažby se spárami, které byly moderní před několika desítkami let, lze dnes do místností zatížených vodou a vlhkostí použít dekorativní stěrky. Úprava stěn a podlah je tedy zcela bez keramických obkladů, dlažby, spár a rohových lišt. Místo nich se vrstvením celoplošně nanáší dekorativní, avšak současně dokonale flexibilní a vodotěsné hmoty.

Spolehlivou hydroizolaci a zároveň moderní vzhled vodou namáhaných stěn a podlah, které jsou nenáročné na údržbu a odolné vůči mechanickému poškození, nabízí systém JUB HYDROSOL Decor. Při rekonstrukci se dá aplikovat na stávající obklad (Decor base) i dlažbu (Decor floor). Rekonstrukce je pak zcela bezprašná, bezhlučná, rychlá a cenově dostupná. Navíc ji nemusí provádět obkladač, ale hravě si s ní poradí třeba malíř nebo i šikovný kutil.

Systém HYDROSOL Decor lze aplikovat do koupelen, sprchových koutů, walk-in sprch, wellness, kuchyní, ale i obytných místností nebo garáží. Výsledný povrch může být buď dokonale hladký anebo s mikrostrukturou, a to v několika stovkách odstínů podle barevného vzorníku JUB Favourite feelings.

Systém JUB HYDROSOL Decor

Prvním krokem při realizaci je celoplošný nátěr speciálním nátěrem na hladké a nesavé povrchy (např. AKRINOL Super Grip). Ten zásadně zvýší hrubost původního obkladu a dlažby, a tím zajistí spolehlivou soudržnost s následujícími vrstvami bezobkladového systému. Problém nečiní ani do obkladu zabudované zrcadlo nebo integrované rohové lišty. Adhezní můstek jednoduše naneseme v souvislé vrstvě i na ně a podklad je připraven pro vrstvení. Stejně se dá AKRINOL Super Grip použít i v dřevostavbách obložených OSB deskami, na které lze bezobkladový systém rovněž aplikovat, nebo na sádrokarton a všechny další hladké deskové materiály.

Potom do všech rohů místnosti nebo prostoru, který renovujeme, aplikujeme trvale pružné těsnící hydroizolační pásky a rohové prvky (vnitřní a vnější rohy). Prostupy okolo roháčků a odpadních trubek opatříme speciálními prostupovými manžetami. Stěny i podlahu pak celoplošně vyztužíme armovací mřížkou vloženou do základní disperzní vodotěsné hmoty HYDROSOL Express 1K. V tomto kroku dochází ke vzniku dokonale vodotěsné vany. V případě potřeby můžeme po zaschnutí tuto vrstvu jemně vybrousit nebo naopak převrstvit pro zajištění dokonalé rovinnosti.

Systém JUB HYDROSOL Decor

Následuje aplikace finálních dekorativních hydroizolačních stěrek ve vámi vybraném barevném odstínu. Tuto vrstvu lze provést tzv. do hladka (smooth) anebo s povrchovou strukturou (topping). Pro zajištění dlouhodobé mechanické, chemické i UV odolnosti se na závěr ještě aplikuje dodatečný zpevňující dvousložkový polyuretanový hydroizolační nátěr HYDROSOL Polyurethane 2K. Ten rovněž zvyšuje odolnost povrchu proti vzniku řas a plísní.

Samotná aplikace celého hydroizolačního systému je nenáročná a finančně dokonce výhodnější než při klasickém obkládání. Další předností je, že pokud se vám zvolený barevný odstín nebo dekorativní technika časem omrzí nebo znelíbí, jednoduše lze koupelnu přemalovat nebo zvolit k úpravě jinou dekorativní techniku a celou místnost opět jednoduše zrenovovat. Při dalším vrstvení není zpravidla nutné předchozí vrstvy odstraňovat.

Systém JUB HYDROSOL Decor

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem