Chcete dodat svému domovu nádech okázalosti? Pak hledejte inspiraci v glamour stylu. Je prudce elegantní, osobitý a připomíná zlatou éru Hollywoodu. Inspirujte se našimi tipy a dodejte domovu špetku luxusu, který se vám jen tak neokouká.

Základ interiéru v glamour stylu by měl být vždycky jednoduchý, jen tak totiž mohou vyniknout luxusní doplňky v celé své kráse. Vybírejte proto designový nábytek s čistými liniemi. Ideální je investovat alespoň do jednoho kusu, který se stane středobodem celé místnosti, například do designové sedačky v neotřelé barvě. Nechte jí vyniknout a umístěte ji do středu obývacího pokoje. Skvěle také vypadají komody v minimalistickém duchu se zlatými detaily, stoly s mramorovým či skleněným povrchem a sedací soupravy se sametovým čalouněním.

Tip: Potřebujete opticky zvětšit prostor? Pověste na jednu stěnu velké zrcadlo ve zdobném zlatém rámu.

Nebojte se barev

Starorůžová, rudá, temně fialová, královská modrá nebo smaragdová. Všechny tyto odstíny báječně ladí se zlatými doplňky, které jsou pro glamour styl typické. Při výběru textilií a koberců vsaďte na jednu až dvě výraznější barvy. Prostor tak opticky sjednotíte a dodáte mu osobitosti. Co se týče doplňků, je pak ideální kombinovat ty lesklé a zářivé s těmi matnými. Charakteristickým rysem glamour interiéru je sice všudypřítomný lesk a třpyt, příliš mnoho zářivých doplňků ale působí spíše přeplácaným dojmem.

Doplňky, které dodají interiéru punc luxusu

Dekorace a bytové doplňky hrají v glamour interiéru prim. Vázy z broušeného skla, sametové polštáře nebo zrcadla v rámech z drahých kovů. Investujte do autorských kousků od předních českých designérů nebo do starožitných rarit, které interiéru rázem dodají přepychový lesk. Při nákupu dražšího vybavení je také dobré myslet i na navýšení limitu pro pojištění domácnosti.

Nepřehlédnutelné osvětlení

Glamour design si libuje v pompézních lustrech, které prostor zalijí třpytivým leskem a vyzdvihnou okázalost celé místnosti. Vybíráte-li lustr do obývacího pokoje, nebojte se sáhnout po výraznějším kousku, který se stane hlavní dekorací místnosti. Osvětlení pak dovedou k dokonalosti stolní a nástěnné lampy se zlatými detaily a měkkým světlem. Glamour styl je plný okázalého lesku, když to s ním ale přeženete, interiér působí kýčovitě a přeplácaně. Pokud výběr nábytku a doplňků není zrovna vaše parketa, přizvěte si na pomoc interiérového designéra.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem