Zdravotní matraci vám budou prodávat v každé reklamě. Nevěřte však všemu, co na první dobrou hezky zní. Pojem “zdravotní” je ve velké většině případů použit špatně a neměl by být pouze doprovázen vyšší cenovou relací. Jak to tedy s nimi je a jak je rozeznat od klasických? 

Pouze v případě, že bylo vydáno osvědčení a závazné rozhodnutí příslušných autorizovaných osob (většinou se jedná o akreditované zkušebny), může být použito spojení zdravotní matrace.

Zdravotnické prostředky můžete na první dobrou odhalit sníženou sazbou DPH. Dále můžeme říci, že se jedná o nástroje. přístroje či pomůcky, které slouží k prevenci nebo mírnění nemocí, vyšetření a diagnóze. Mimo to musí být klinicky testované a přístroje s bezpečnostním atestem schválené vyšší státní autoritou. 

Matrace jako takové však nejsou v České republice zařazeny na seznam zdravotních pomůcek a nevztahuje se na ně tedy ani snížená sazba DPH. Zdravotní matrace tedy vnímáme tak, že jsou vyrobeny z velmi kvalitních materiálů a mají ortopedické účinky na lidské tělo. Mohou být navrženy, aby eliminovaly bolesti zad nebo je alespoň zmírnily. Nic na světě totiž nenahradí kvalitní spánek, který všichni tak moc milujeme. Tyto vlastnosti a kvalita materiálů musí být doloženy patřičnými certifikáty.

Jak vybrat matraci?

Jak již bylo zmíněno, matrace hraje důležitou roli ve vašem spánku. Máte nějaké zdravotní omezení? Bolí vás při spánku záda? Máte rádi tvrdší podložku pro spánek nebo se raději uvelebíte do měkkého? Vyhovuje vám paměťová pěna? Výběr není jednoduchý, a proto je dobré se v první řadě seznámit se všemi faktory nebo navštívit specialisty. 

Trh nabízí nespočet rozměrů od klasických až po atypy. Často se setkáte s rozměrem matrace 140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm pro dvojlůžko a 80x200 cm, 90x200 cm pro jednolůžko. Vždy je třeba přizpůsobit rozměr své postavě a posteli.

Komerční prezentace

logo MessengerPoslat Messengerem