Obývací pokoj je centrem dění většiny bytů a domů. Je to místo, kde lidé relaxují, scházejí se s přáteli nebo se věnují rodině. Abyste se v obývacím pokoji cítili dobře za každých okolností, je třeba ho správně zařídit. Prozradíme vám, jak na to.

Při zařizování obývacího pokoje je třeba myslet na řadu věcí. Konferenční a TV stolek by měl ladit s pohovkou, barevné kombinace by neměly být přehnané a doplňky se musí vybírat s rozvahou. Přečtěte si, čemu věnovat pozornost.

Barvy na prvním místě

Jako první si promyslete barevné kombinace. Bude se od nich odvíjet výběr nábytku, doplňků, ale i osvětlení. Obecně platí, že chybu neuděláte s pastelovými a přírodními barvami. Ve finále ale vždy záleží na tom, v čem se cítíte dobře vy sami.

Pokud u vás vedou výrazné barvy, nakládejte s nimi opatrně. Sytými odstíny vymalujte jen jednu stěnu nebo je zvolte jako barvu doplňků.

Sedací souprava je základ

Dominantou každého obývacího pokoje je sedací souprava. Ať už zvolíte jednu sedačku, nebo kombinaci křesel, dbejte na vhodné umístění. Ze sedací soupravy byste měli mít dobrý přehled o místnosti, možnost pohodlně sledovat televizi a vést konverzaci s přáteli, aniž byste si u toho vykroutili krk.

Pokud vám místnost ideální rozvržení neumožňuje, zamyslete se, jakou aktivitu budete v obývacím pokoji provozovat nejčastěji – koukat na televizi, číst knihy nebo se scházet s přáteli – a tomu přizpůsobte umístění sedačky.

Zvolte více druhů osvětlení

Nespoléhejte se jen na lustr. Kombinace lampiček a LED osvětlení nábytku s různou intenzitou vytvoří v pokoji mnohem příjemnější atmosféru.

Dekorace

Krása se skrývá v detailech. Nechte si dostatek energie na výběr dekorací. Pokud budete chtít pokoj zútulnit, dobře fungují knihy, fotografie, polštáře a textilní přehozy. Každý prostor spolehlivě oživí květiny, které navíc působí dobře na lidskou psychiku.

Chybí vám to správné vybavení? Kvalitní a stylové kousky najdete na Expedo.cz.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem