Aroma difuzer je zařízení určené k rozprašování aroma vybraného éterického oleje do vzduchu. Výrobky tohoto typu mohou mít formu zvlhčovačů s aromaterapeutickými funkcemi, nebulizátorů nebo aromatizátorů. První typ zařízení pracuje nejčastěji zahříváním vody s přídavkem oleje a vydáváním zvlhčování, nasycením vzduchu pachem vodní páry. Druhý používá pouze vonné oleje, aniž by je bylo nutné ředit, zatímco třetí používá ultrazvukovou technologii k rozprašování částic oleje smíchaného s vodou bez účinku smáčení vzduchu.

Nejoblíbenější jsou aromatizéry a zvlhčovač, ale volíme je spíše tehdy, když je pro nás důležitější zvlhčovací funkce než funkce aromaterapie. Úkolem aromatického difuzoru je vytvářet ve vzduchu aromatickou mlhu, která může nebo nemusí vzduch zvlhčovat. Díky aromatizérům můžeme nejen zvýšit pohodlí pobytu v bytě, který nás obklopuje příjemnou vůní, ale také přímo ovlivnit naše fyzické nebo duševní zdraví. Správně vybrané éterické oleje jsou silnou, ale přirozenou zbraní v boji proti mnoha onemocněním. Je zajímavé, že mohou také odradit hmyz a hmyz.

Jak vybrat aroma difuzer

Aromatické difuzory mohou fungovat mnoha způsoby - například ohřevem vody éterickými oleji nebo vibracemi molekul oleje pomocí ultrazvuku, fungují jako ultrazvukový zvlhčovač vzduchu. Nejlepší jsou ty, které využívají takzvanou studenou difúzi, tj. nezvyšují teplotu olejů na úroveň, která by mohla nepříznivě ovlivnit jejich provoz. To je obzvláště důležité, pokud difuzér používáme nejen k příjemné vůni, ale také k léčebným nebo terapeutickým účelům.

Při výběru aroma difuzeru by vás mělo zajímat napájení. Difuzory mohou být napájeny stejnosměrným proudem ze sítě, ale mohou být napájeny také bateriemi. První nebude vyžadovat nabíjení ani výměnu baterie. Ostatní mohou být praktičtější z hlediska jejich mobility. Dále se zajímejte o to jaká je kapacita nádrže na vodu / vodu a olej / éterický olej - čím větší je, tím déle bude zařízení fungovat, aniž byste jej museli doplňovat. Je také třeba věnovat pozornost způsobu, jakým se nádrž otevírá a plní.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem