Po návratu z dlouhodobého pobytu v zahraničí hledali Honza s Radkem místo, které by představovalo jejich skutečný domov. Našli ho v jedné z pražských rezidenčních vil. Nyní obývají velkolepý dvoupodlažní interiér o výměře 400 m².

Vila, v níž se nachází i váš byt, je stará snad jen deset let. Opravdu bylo třeba tolik radikálních úprav

Radek: Kupodivu ano. Ač původní dispozice nebyly zcela špatně vyřešeny, přesto ne všechno odpovídalo našim představám. Úkol jsme zadali ateliéru Free design, Nikole Netušilové a Tomáši Laštovičkovi. Chtěli jsme docílit moderního zázemí a zároveň jsme kladli důraz na vytvoření praktické a funkční domácnosti. Koneckonců byt má přece sloužit nám, ne naopak! Kromě dispozičních změn jsme také nechali zrušit soukromý výtah mezi podlažími a opatřit většinu prostoru novými klimatizačními okruhy.

Jan: Například elektroinstalace je kompletně nová. Byt nyní můžeme označit za tzv. inteligentní domácnost, neboť je plně elektronicky ovládaný systémem Control 4. Díky němu mohu zatahovat závěsy, otevírat okna, pouštět muziku a ovládat televizi, klimatizaci a mnoho dalšího přímo z mého iPhonu, a to nejen z domova, což je velmi pohodlné. Oba jsme velkými milovníky filmů, proto jsme si dopřáli malý kinosál pro devět osob, v němž si můžeme vychutnávat filmy natočené v originální velikosti 2,35:1 jako v opravdovém kině. Zážitek z filmu umocní i čerstvě vyrobený popcorn a točená limonáda do kelímku.

Luxusní kuchyň Poggenpohl Plusmodo - ostrůvek v matném laku v bílé barvě aqua blue, otevřené výsuvy z jilmové dýhy a pracovní deska z 13 cm silného bílého corianu. Sestava vysokých skříní je lakovaná v černé barvě ve vysokém lesku. Kuchyň je vybavena kvalitními spotřebiči značek Miele, Gaggenau a odsavačem par Gutmann.Jak by se dala stručně vyjádřit vaše představa odpovídajícího bydlení?

Jan: Příjemný interiér, kde se bude dobře žít především nám dvěma a v němž se budou spokojeně cítit také naši hosté. Ve spodním podlaží jsou pro hosty vždy připraveny dvě ložnice s velkou koupelnou. Jsme sice sami, ale máme rádi společnost, nežijeme samotářským způsobem života.

Radek: Chtěli jsme moderní, ale zároveň nadčasový design a také volný, vzdušný prostor. Jsme otevření a přátelští lidé, nezavíráme se doma, máme hodně přátel. Sedací souprava ve společenské zóně je opravdu velká a jídelní stůl také. V mnoha případech jsme museli hledat nové dodavatele a s nimi vymýšlet zcela originální postupy, jen abychom dosáhli požadovaného efektu. Jedním příkladem za všechny je kovová konstrukce v obývacím pokoji se speciálním ramenem, na kterém je zavěšen 50" televizor o váze 71 kg. Ten se dá podle potřeby různě vyklápět a otáčet, dokonce až o 360. Zvláštní pozornost jsme věnovali i detailům. Vše je sladěno barvou i materiálem a jednotící prvky v celém bytě působí velmi harmonicky.

Více článků z rubriky INTERIÉR najdete na www.modernibyt.cz nebo www.dumabyt.cz.

Vidím, že jste nadšení, nebo se mýlím?

Obývacímu prostoru s olejovanými dubovými parketami vévodí sedací souprava Lava (Cor) sestavená z více modulů, kterou doplňují stolky Ameo (Walter Knoll). Prostor osvětlují svítidla značek Dark, Ingo Maurer a Artemide.Radek: No jasně. Po rok trvajícím budování jsme se dočkali. Náš první vlastní domov. Jsem rád, že jsme oslovili právě Nikolu a Tomáše. Dobře se nám spolupracovalo a více jsme se sblížili. Zpětně si uvědomuji, že některé naše požadavky asi nebylo jednoduché uvést v život, ale o to víc nás těší, že se to podařilo.

Ohromně si užívám kuchyň. Moc rád totiž vařím. Ne každý den, ale dost často a někdy i pro početnější společnost. Kuchyň se mi líbí pro svou nevšední barevnost a komfortní výbavu.

Jan: Sestava působí moderně i útulně zároveň, kombinace černého laku a modré barvy se světlým odstínem dřeva je velice příjemná. Nápaditý stolek se světlým odstínem jilmového dřeva napojený na pracovní modul s praktickými odkládacími plochami využíváme každé ráno k rychlé snídani.

Více fotografií k tomuto interiéru najdete na www.modernibyt.cz.

V hlavní koupelně kraluje vana značky Antonio Lupi a další vybavení - umyvadlo, baterie, zrcadlo i koupelnové doplňky téže značky. Nechybí kvalitní teaková podlaha. Originální design nástěnných svítidel Lucellino (Ingo Maurer) ozvláštňuje prostředí koupelny.Čím je kuchyň vybavená? Je něčím zvláštní?

Radek: Má vše, co běžně užíváme - mrazák s výrobníkem ledu, myčku, kávovar s nahřívací zásuvkou, kompaktní troubu s mikrovlnami, parní troubu, čtyři plotýnky s indukčním ohřevem i tepan yaki. Příjemné je elektrické dotykové otevírání kuchyňských nábytkových dvířek, protože nepotřebujeme úchytky.

Jan: A senzační je i náš „sodobar". Z vodovodní baterie nám neteče jen studená a teplá voda, ale také chlazená sodovka zbavená organických nečistot.

text a foto: www.modernibyt.cz

logo MessengerPoslat Messengerem