Omyvatelná, vodou ředitelná malířská barva JUPOL Antimicrob aktivně ničí široké spektrum mikroorganismů jako jsou viry, bakterie, plísně, obalené viry (mezi které patří koronaviry), řasy a brání tím šíření mikroorganismů na povrchu stěn a jejich přenosu na člověka. Účinkuje mechanismem dezintegrace (micelizace) buněčné stěny mikroorganismu. Během 24 hodin sníží koncentraci mikroorganismů na povrchu stěn až o 99,9 %. Účinnosti lze dosáhnout již po dvou nátěrech. Antimikrobiální účinnost potvrzují výsledky testů mezinárodně uznávané akreditované laboratoře pro mikrobiologické analýzy J. S. Hamilton (JSH). Barva si uchovává svůj antimikrobiální účinek na povrchu stěn až po dobu 5 let. Stěnám přitom dodává krásný vzhled s jemnou a hladkou strukturou. Barva má rovněž výbornou kryvost a je vysoce paropropustná.

Antimikrobiální malířská barva JUPOL Antimicrob (zdroj: JUB)Mikroorganismy ulpívají i na vnitřních površích, kde se dokáží poměrně rychle rozmnožovat. Povrchy stěn a stropů natřené antimikrobiální barvou JUPOL Antimicrob však zaručují dlouhodbě bezpečné prostředí bez mikroorganismů, protože při jejich vzájemném kontaktu začne barva aktivně ničit jejich obal. Účinnost tohoto mechanismu potvrzují výsledky testů podle norem EN 21702 (odolnost nátěrového filmu proti virům – lidský koronavirus 229E), EN 22196 (odolnost nátěrového filmu proti bakteriím) a EN 15457 (odolnost nátěrového filmu proti plísním).

JUPOL Antimicrob proto pomáhá vytvářet zdravé vnitřní klima v obytných místnostech a chrání před virovými, bakteriálními a plísňovými infekcemi tím, že ničí a zabraňuje dalšímu rozvoji mikroorganismů. Je vhodný pro nátěry interiérů obytných budov, stejně jako pro veřejné, obchodní a průmyslové objekty, resp. pro všechny prostory, kde dochází k častému střídání osob.

Vnitřní klima citelně ovlivňuje naše zdraví. Nyní můžeme ke zdravému bydlení přispět rychle a snadno nátěrem vnitřních stěnových a stropních povrchů novou malířskou barvou řady JUPOL WELLBEING se specifickými účinky na kvalitu vzduchu. Barva má mimořádně nízký obsah těkavých organických látek (VOC < 1 g/l) – je šetrná k lidskému zdraví a životnímu prostředí.

JUPOL Antimicrob se nanáší malířským válečkem s dlouhým vlasem, štětcem nebo stříkáním. Aplikaci zvládne každý šikovnější domácí kutil. Může se nanášet na různé pevné, suché a čisté podklady – štukové omítky stěn a stropů, beton, sádrokartonové, vláknocementové a dřevotřískové desky, reliéfní tapety. Podklad před prvním nátěrem natřeme kvalitní penetrací, např. AKRYL Emulzí, ředěnou vodou v poměru 1 : 1. Kromě základní bílé je v nabídce mnoho odstínů v rámci tónovacího systému JUMIX, možné je i ruční tónování, např. přípravkem DIPI Koncentrat.

Zatřídění podle EN 13300 – odolnost proti oděru za mokra: třída 2, kryvost: třída 2 při 6 m2/l, vzhled: mat. Barva se ředí vodou do 10 %. Pracovní teplota: +5 °C až +35 °C. Doba schnutí při normálních podmínkách cca 4 – 6 hodin. Spotřeba cca 170 – 190 ml/m2 ve dvou vrstvách, podle hrubosti a savosti podkladu. Baleno v plastových vědrech z recyklovaného materiálu o velikosti 5 a 15 litrů.

Více informací na www.jub.cz.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem