Každý si dokáže představit, co se děje, když nefunguje elektřina. Málokdo si však uvědomuje, že ji můžeme využívat, máme-li k dispozici vypínače a zásuvky. S nimi ovládáme světlo! Podívejme se, jak vypadají moderní vypínače, když se jejich tvorby ujme přední český designér Jan Čapek a největší český výrobce elektroinstalací ABB s.r.o., Elektro-Praga.

Dvojrámeček macchiato bíláDesign, který se vznáší na stěnách. Novinka Levit® rozšiřuje bohatý svět vypínačů a zásuvek ABB. Jan Čapek byl osloven s úkolem navrhnout prvotřídní design předmětům denní potřeby každé domácnosti, kterými vypínače a zásuvky jsou. Nyní se můžete přesvědčit, že i tak prostá věc může být velmi zajímavá. O důvod navíc, proč vypínačům věnovat prostor v designovém ztvárnění celého bytu či domu.

Levit® přináší pestrost čisté moderní linie s širokou škálou barevných kombinací. Má mnoho tváří. Může být jak elegantní, nadčasový, tak hravý i výrazně individualistický. Zcela jistě najde své uplatnění v mnoha směrech architektury. Jak v bytové oblasti, tak i v moderních prostorách kanceláří, hotelech apod.

Slovo autora designu

Pro design Levit® jsem chtěl vytvořit současný design bez podbízivého tvarování a přesto se silným charakterem. Základní myšlenkou jsou výměnné pohledové panely, které umožnují bezpočet barevných kombinací a změn celkového výrazu sady. Snem každého designéra je, aby se jím navržené výrobky dostaly mezi lidi. Levit® byl navržen i s ohledem na cenu. Cílem je, aby si moderní český design mohl dovolit každý.

Design, který se vznáší na stěnách

Dvojrámeček slonová kost bíláZákladním rysem tohoto designu vypínačů a zásuvek je barevně dvoudílné provedení rámečků a krytů přístrojů. Jiný pohled je na vypínače z čela a jiný z boku. Díky dvěma barevným vrstvám vzniká efekt, že se barevné vrstvy vznášejí nad zdí – levitují. Proto Levit®.

Barevná škála Levit® je opravdu široká. Základní nabídka obsahuje 11 barevných kombinací. Od standardní bílé přes odstíny kávové a metalické až po pastelově svítivé barvy. Spodní části vypínačů a zásuvek jsou bílé, ledově bílé nebo kouřově černé. Díky systému výměny vrchních krytů lze v budoucnu dosáhnout nespočet dalších možností a zároveň přizpůsobit barevnost v případě změny výmalby, nábytku či vkusu majitele. Díky barevné škále tak může design vypínačů na stěně výrazně vyniknout nebo naopak rafinovaně splynout.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem