Říká se, že s malým bytem přichází velký problém. Dnes si ale designéři dokážou poradit i se stísněnými prostory. Bez pravidelné péče se však může rychle proměnit v chaotické skladiště. Udržujte svůj byt stále vzdušný a uspořádaný. Poradíme vám, na co se při jarním úklidu zaměřit.

Svůj vysněný domov ještě nemáte? Nenechte se odradit od bydlení ve městě. Ukážeme vám, že péče o byt není žádná věda. Podívejte se na pronájmy bytů v Praze.

1. Naleštěte okna

Malé byty potřebují každou špetku světla, kterou jim můžete poskytnout. Špinavá okna vám ho do bytu moc nepustí. Zbavte se usazeného prachu, cákanců a šmouh. Pusťte si dovnitř první jarní paprsky, které váš byt rozzáří.

2. Co nepotřebujete, schovejte

Obecně platí, že v malých prostorech lépe funguje otevřený nábytek – poličky, otevřené skříňky nebo kovové konstrukce. Není ale vhodné dávat na odiv každou drobnost, kterou vlastníte. Najděte si čas, přeberte své poklady a alespoň půlku schovejte do skříní.

Na policích budou dobře vypadat například knihy, fotografie nebo květiny. Praktické jsou ozdobné krabičky, které dokážou skrýt neposedné drobnosti, aniž by působily chaoticky.

3. Ukliďte zimní výbavu

Jaro je tu a zimní radovánky skončily. Není potřeba, aby nám až do prosince strašily vedle postele lyže a ve skříni zabíraly místo péřové bundy. Máte-li sklep nebo jinou úložnou místnost, využijte toho. Čím míň věcí v bytě, tím snazší úklid a vzdušnější prostředí. Ve skříni si nechte jarní oblečení, z botníku vyházejte kozačky a zabalte vybavení na zimní sporty. Vznikne vám nový úložný prostor, kterého v malém bytě není nikdy dost.

Péče o byt není nic složitého. Do vlastního bydlení se tak můžete vrhnout bez obav. Projděte si pronájmy bytů v Praze a možná narazíte, na váš budoucí domov.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem