Poctivě vedené rekonstrukce pražské dejvické vily i dvou bytových domů. Původně zanedbaná a tmavá podkroví se stávají jedinečným ateliérovým bydlením s chytrou architekturou a dostatkem prostoru i světla.

Střešní prosklení Solara HISTORIK na vile v DejvicíchStřešní okna na památkově cenných budovách jsou disciplínou pro trpělivé architekty a investory. Tyto realizace z hlavního města Prahy, instalované v posledních zhruba pěti letech, vynikají hodnotou prosvětleného a otevřeného moderního bydlení. Nafocená velkoplošná střešní okna dávají bytům skvělou kvalitu. Nabízí dechberoucí výhledy na panorama města kolem a velmi dobrý pocit pro obyvatele uvnitř podkroví.

RODINNÁ MANUFAKTURNÍ FIRMA, AUTENTICKÉ MATERIÁLY A CITLIVÝ VZHLED

Střešní prosklení Solara HISTORIK plánujeme na míru dle přání stavitele a dispozic stavbyVýrobní firma rodiny Formánkových se zabývá moderními i historizujícími střešními okny. Věnuje se tomu, jak u soudobých technologií a stavebně-technických vlastností zachovávat citlivý vnější vzhled a rámec památkových limitů. Jak dostat do podkroví co nejvíce světla a v rámci daných možností maximálně otevřít podkrovní interiér tak, aby se v něm lidé cítili co nejlépe.

„Naší dlouhodobou ambicí je mít kolem sebe zákazníky, které naše okna a prosklení těší a vést společensky užitečnou firmu.“, říká Jakub Formánek, člen rodinného vedení firmy.

Střešní prosklení Solara HISTORIK je navrženo jako kombinace fixních a výklopných křídelVýroba je zaměřená na používání autentických a ekologických materiálů. Základním konstrukčním materiálem je zpravidla lokálně těžené borovicové dřevo, vždy však z území České republiky. Povrchové úpravy čistými oleji bez rozpouštědel jsou již na střešních oknech vyzkoušené a mají své skalní fanoušky.

„Při výrobě střešních oken, ateliérových střešních prosklení a střešní výstupů se nám daří uplatňovat zakázkový řemeslný přístup, tradiční truhlářské zacházení se dřevem. Věříme, že to přináší trvalejší hodnotu výrobku a radost z bydlení nad střechami.“ uzavírá Jakub Formánek.

Inspirace

JEDINEČNÉ REFERENCE | KRÁSNÉ BYDLENÍ V PODKROVÍ | VIDEA SOLARA

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem