Plastová okna nemusí mít jen tuctovou bílou barvu. Speciálně tvrzená povrchová úprava VEKA SPECTRAL jim dodá elegantní barevný vzhled, a navíc přinese oknu celou řadu dalších výhod – mimo jiné zvýšenou odolnost vůči poškrábání či schopnost odpuzovat nečistoty. VEKA, výrobce plastových okenních a dveřních profilů nejvyšší třídy A, nyní tuto povrchovou úpravu nabízí v 11 barevných odstínech.

V České republice je VEKA SPECTRAL k dispozici od roku 2017 a hlavním důvodem jejího uvedení na trh byla vyšší poptávka po plastových okenních profilech různých barev. Koncoví zákazníci, architekti, projektanti i developeři mají zájem o rozmanitější barevnost svých projektů a výsledný efekt chtějí podtrhnout vzhledově jedinečnými okny. „Máme proto velkou radost, že jim letos můžeme nabídnout širší paletu barev než před rokem, jelikož jsme k devíti stávajícím odstínům přidali ještě dva nové – sépiově hnědou a vínově červenou,“ říká Milan Klepsa, hlavní zástupce společnosti VEKA pro ČR a SR.

V ČR vítězí šedá a hnědá

Plastová okna nemusí mít jen tuctovou bílou barvu. Speciálně tvrzená povrchová úprava VEKA SPECTRAL jim dodá elegantní barevný vzhled (zdroj: VEKA)Výše zmíněný trend a poptávku po širší nabídce barev potvrzuje trvalý zájem o VEKA SPECTRAL ze strany zákazníků: „Od uvedení technologie na trh jsme oken s VEKA SPECTRAL vyrobili a dodali několik tisíc. Zhruba každá pátá novostavba rodinného domu, kterou osazujeme okny, má okna s touto povrchovou úpravou. Zákazníci z barevné škály hlavně preferují matné odstíny šedé a hnědé, konkrétně antracit grau a umbra. Důvody pro tyto preference vidím především v aktuálním trendu evropské architektury, který upřednostňuje temnější, matné odstíny. Češi jdou v tomto směru s dobou,“ říká Pavel Homolka, obchodní ředitel společnosti OKNOTHERM, která jako obchodní partner VEKA zařadila povrchovou úpravu VEKA SPECTRAL do své nabídky produktů mezi prvními.

Velkou výhodou pro zákazníky je i to, že VEKA SPECTRAL lze pohodlně kombinovat s designovým příslušenstvím: „Moderní vzhled okna ještě podtrhnou matné doplňky jako jsou okenní kličky, dveřní výplně, dveřní vchodové kliky nebo madla,“ prozrazuje Homolka.

Prodloužená záruka

Německá rodinná firma VEKA si od svého založení v roce 1969 zakládá na kvalitě výroby i zpracování, a nároky na povrchovou úpravu VEKA SPECTRAL nejsou výjimkou. „Do vývoje jsme investovali nemálo času a prostředků, než jsme usoudili, že produkt je opravdu připraven k uvedení na trh. Za jeho kvalitou a životností si stojíme, a proto na okna s povrchovou úpravou VEKA SPECTRAL dáváme všem zákazníkům prodlouženou 10letou záruku,“ říká Milan Klepsa.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem