Již po šestnácté se centrum Prahy stane dějištěm Designbloku, největší přehlídky umění a designu ve střední Evropě, která proběhne od 7. do 12. října 2014. Designblok věnuje šestnáctý ročník dětství, které je hlavním tématem přehlídky. Své návštěvníky bude lákat ke hře a zapojení fantazie a předvede množství interaktivních a snových instalací. A co byste si v žádném případě letos neměli nechat ujít?

DesignblokZahrajte si

Hlavní výstava letošního Designbloku s příznačným názvem HRA se otevře v budově bývalé základní školy v Mikulandské. Na školním dvoře bude v koruně lípy umístěna stromová instalace Maxima Velčovského navržená pro Vitru a uvnitř pak hlavní výstava letošního Designbloku. Mezinárodní výstavu připravila kurátorská rada složená z rakouské kurátorky Tulgy Beyerle, zakladatelky vídeňského Design Weeku, Agnieszky Jacobson, zakladatelky festivalu v Lodzi a ředitelů Designboku Jany Zielinski a Jiřího Macka.

Starck Kartell - UncleJim Aunts & UnclesK vytvoření interaktivních instalací na téma dětství a hra byla vyzvána šestice designérů: Ola Mirecka, Dechem a Michal Bačák, Bartosz Mucha, Julia Landsiedel, Jan Plecháč a Henry Wielgus a Languet Bertille. Výstava je určena všem, kteří si nezapomněli hrát. „Mnohé instalace budou interaktivní a vybízet ke hře. Věříme, že návštěvníci Designbloku tuto výzvu přijmou, zapojí svoji fantazii a otevřou se novým zážitkům”, říkají kurátoři Jana Zielinsky a Jiří Macek. Odpočinout si bude možné v zóně pracovního oddechu, který nese název Dílna autorek Veroniky Jirouškové a Lenky Míkové, kde si bude moct každý zakutit podle svého. Novinkou letošního Designbloku je salón amatérského designu, kde budou vystavovat amatéřští designéři z celé republiky.

Nenechte si ujít zahraniční hvězdy světovího designu

Chi ha paura...?

Letošní ročník Designbloku si nenechá ujít celá řada zahraničních designérů a své instalace a produkty předvedou hvězdy světové úrovně. Holandská designérka Ineke Hans vystaví muchomůrkovou kolekci skla pro českého výrobce Křehký, Gijs Bakker, zakladatel legendárních Droog Design, předvede novou kolekci autorských šperků i svou značku současného šperku chi.. ha.. paurra…? a renomovaný italský designér Ferruccio Laviani představí unikátní poštu, kterou včetně mobiliáře navrhl pro Veuve Cliquot.

Roggli Vera - MariekeRychlá orientace na Designbloku

Novinky interiérového designu najdete v Superstudiu Evropa na Václavském náměstí v bývalém Grand hotelu Šroubek. Nakoupit přímo od tvůrců, případně si s nimi osobně promluvit, můžete v Openstudiu v Domě u Minuty. Pro projekty na pomezí umění a designu bude otevřen Art House v Colloredo-Mansfeldském paláci u Karlova mostu a módní přehlídky zhlédněte na Fashion Stage v kostele Svatého Šimona a Judy.

text a foto: www.designblok.cz

logo MessengerPoslat Messengerem