Představujeme střešní okna pro jedinečné domy, pro šikmé i ploché střechy. Pokud bychom tyto interiéry osadili běžnými typovými střešními okny, pak vynikne rozdíl v pocitu prostornosti, kvalitě výhledu, prosvětlení a celkového espritu místností. Kvality, které na uvedených fotografiích nevidíme, jsou neméně zajímavé - tepelně odrazivá skla řeší letní horka, trojité zasklení zajišťující zimní pohodu a nebo zážitky sněžení či deště pod prosklenou střechou.

„Jde nám o to, dostat uživatele bytu do volného prostoru mezi okolními domy, navíc ve vysoké technické a tepelné úrovni,” uvádí do tématu Jakub Formánek za vedení české výrobce, firmy Solara. 

Terasa na střeše, střešní záhony, městské včelaření, relaxační zóny mezi střechami. Krásné využití volného a svobodného prostoru mezi střechami má v dnešní době mnoho zajímavých podob. „Mám takové prostory rád, cítím se tam dobře. Je mým pracovním koníčkem vyvíjet a vyrábět prosklené střešní výstupy. Zavádíme na trh pojem STŘEŠNÍ DVEŘE. V žertu uvádím, že takto zpřístupněné prostory nadchnou romantiky i developery. Jedni si to užijí a druzí mají atraktivní prvek do projektu,” říká Jakub Formánek.

Posuvné střešní dveře (zdroj: Solara)

Chytré řešení vstupu na terasu a pohodlné střešní dveře znamenají tepelně izolační prvek, kterým prosvětlíte a otevřete přístupovou cestu na střechu. Získáte tím příjemný sklon schodiště a požadovanou šířku vhodnou pro každodenní užívání. „Žádné žebříky a skorožebříky. Vyvíjeli jsme skutečné dlouhodobé řešení pro moderní domy s plochou střechou i stavby se šikmou taškovou střechou. Pro pány v klobouku i dámy na podpatcích. Na trh jsme po několikaletém vývoji uvedli dva typové výrobky, které řeší komfortní cestu na střešní terasu,” doplňuje Jakub Formánek.  

Výklopné střešní dveře (zdroj: Solara)

Fotogalerie referencí a poradenství k výrobku

Navštivte fotogalerie referencí na solara.cz/reference a využijte poradenství ke střešním dveřím na obchod@solara.cz / 602 176 036 - třeba o možnostech fungujícího napojení plochy pochozí terasy a jejího správného odvodnění.

Redakce Solara

logo MessengerPoslat Messengerem