Terasa na střeše, střešní záhony, městské včelaření, relaxační zóny mezi střechami. Využití volného a svobodného prostoru mezi střechami má v mnoho krásných podob. „Mám takové prostory rád, cítím se tam dobře. Je mým pracovním koníčkem vyvíjet a vyrábět prosklené střešní výstupy - tak uvádíme na trh pojem STŘEŠNÍ DVEŘE. V žertu uvádím, že takto zpřístupněné prostory nadchnou romantiky i developery. Jedni si to užijí a druzí vydělají," říká Jakub Formánek za vedení českého výrobce.

Pohodlné střešní dveře jsou chytré řešení vstupu na terasu. Je to tepelně izolační prvek, kterým prosvětlíte a otevřete přístupovou cestu na střechu. Získáte příjemný sklon schodiště a požadovanou šířku vhodnou pro každodenní užívání. „Žádné žebříky a skorožebříky. Vyvíjeli jsme skutečné dlouhodobé řešení pro moderní domy s plochou střechou i stavby se šikmou taškovou střechou. Pro pány v klobouku i dámy na podpatcích. Na trh jsme po několikaletém vývoji uvedli dva typové výrobky - posuvné a výklopné střešní dveře Solara," doplňuje Jakub Formánek.

Střešní dveře Solara pro ploché i šikmé střechy

Česká výroba a poradenství, německá certifikace, skvělá tepelná izolace

Kvalitní návrh se opírá o specifickou profilaci dveří a její celoobvodové zateplení, vlepené celopřesahové zasklení i systém napojení do střešního pláště. „Výsledný tepelný výpočet pro výklopné střešní dveře je na hodnotě 0,96 - 0,98W/m2K (dle rozměru), což pro tento druh výrobku považujeme za vynikající," uvádí Jakub Formánek.

Posuvné střešní dveře Solara se mohou otevírat manuálně, či neviditelnými elektrootvírači. Výklopné střešní dveře mají vždy elektrootvírače. Systém bezpečnostního a vítr-déšť senzoru + záložního zdroje zajistí automatické zavření při dešti i v případě výpadku proudu. „Tyto možnosti řešíme při osobních schůzkách s architekty, na kontrolních dnech staveb, někdy jen po telefonu a emailu přímo se zákazníkem. Vynikající tepelný prostup trojitého zasklení střešních dveří řeší zimní sezónu, lze jej navíc doplnit i tepelně odrazivým sklem pro parné letní dny. Uvedený plný systém elektroovládání lz epropojit na inteligenci bytu," popisuje Jakub Formánek poradenství k používaným technologiím.

Střešní dveře Solara pro ploché i šikmé střechy

Posuvný systém Solara je certifikovaný v Německu. „Získání německé certifikace IFT Rosenheim pro posuvná okna či dveře byl samozřejmě proces mnoha papírů, což si málokdo opravdu užívá :) ale spolupráce s techniky a inženýry oknařského bavorského institutu byla férová, řekl bych rovná". Certifikováno bylo nové provedení designu, vybavené celopřesahovým sklem, ostřejšími konturami profilů a několika dalšími prvky.

Referenční projekty

Na www.solara.cz jsou k dispozici podrobnější technické informace, výkresové podklady a knihovna referenčních staveb, ze kterých si lze jednoduše vyfiltrovat projekty se střešními dveřmi a výstupy. Referenční projekty zahrnují typová i zcela zakázková provedení oken z Čech, Slovenska, Bavorska i například Vídně. Přejeme dobrou inspiraci a dostatek možností pro jedinečné střešní byty.

Střešní dveře Solara pro ploché i šikmé střechy

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem