Pořízení krbových kamen není již dávno izolovanou záležitostí. Přední specialista na vytápění, společnost Schiedel, nabízí celou řadu ekologických a designově zajímavých krbových vložek v balíčku s komínovým systémem. Důvod je nasnadě. Těsné stavby projektované dle současných kritérií si žádají technologicky vyspělá řešení. V případě krbové vložky je dobré, pokud je již z výroby designována v součinnosti s komínem, pak má zákazník jistotu, že získá kompatibilní, bezpečné a funkční řešení.

Schiedel Sirius, volba maximálně šetrná k přírodě

Jedny z nejekologičtějších krbových kamen, které dokáží maximálně využít potenciálu dřeva, nabízí společnost Schiedel. Krbová kamna Sirius jsou dodávaná společně s kompatibilním nerezovým komínovým systémem Permeter Smooth Air. Oceňována jsou pro své nízkoemisní a nízkouhlíkové řešení vytápění odborníky po celé Evropě.

Krbová kamna Schiedel Sirius

Komínový systém Permeter Smooth Air na rozdíl od standardních nerezových komínových systémů přivádí vzduchu potřebný k hoření meziprostorem komínového pláště. Tento systém, zcela nezávislý na vzduchu z místnosti, tak najde uplatnění i v nízkoenergetických domech s řízeným větráním a rekuperací tepla. Vzduch z místnosti je potřeba pouze při zatápění. Po dosažení určité teploty se vzduch začne natahovat meziprostorem komína a dvířka krbových kamen se díky interlock systému automaticky uzavřou. Zajímavá je i estetická stránka komínového tělesa. Po celé délce komínového tělesa nenajdete klasické spoje se sponami. Výsledkem je hladký komín velmi elegantního vzhledu.

Krbová kamna Sirius přináší kromě komfortu sálavého tepla a ekologického rozměru i praktickou výhodu v podobě minimálního nároku na prostor. Běžná samostatně stojící krbová kamna napojená na nerezový, případně zděný komín zabírají cca dvojnásobek plochy než systém Sirius. Navíc jsou kamna vybavena tzv. triple- air konektivitou. To znamená, že je možné, je napojit na spalovací vzduch třemi způsoby - shora, zezadu ale i spodem, např. prostorem pod podlahou.

Krbová kamna Schiedel Sirius

Krb a komín jako jeden celek

Další variantou vhodnou do novostaveb, která řeší krb a komín doslova jako jeden celek, je monolitický systém Kingfire. Skládá se z betonového skeletu, v němž najdeme špičkovou variantu keramického komína Schiedel Absolut a samozřejmě moderní krbová kamna. Komínový systém Absolut jako jediný na našem trhu obdržel certifikát pro instalaci i do pasivních staveb. Samozřejmostí je tak těsnost systému, která obstojí v „Blower door“ testu. Vzduch potřebný k hoření v kamnech je v případě systému Kingfire přiváděn samostatnou komínovou šachtou. Zabudovaná krbová vložka si tak opět nebere žádný vzduch z interiéru, kromě momentu při zatápění.

Krbový modul Schiedel Kingfire Grande S

Systém Kingfire je možné instalovat pouze do novostaveb za pomocí jeřábové techniky. K usazení celého systému tak stačí doslova pár desítek minut. Výroba probíhá na míru každé stavbě v závodech společnosti Schiedel. Nemalým bonusem stejně jako u systému Sirius jsou poloviční nároky na prostor oproti samostatnému zděnému komínu a napojeným krbovým kamnům. Kingfire se tak rovněž řadí k ideálnímu řešení do staveb, jejichž užitná plocha je rok od roku menší.

Keramická komínová vložka komínu Absolut je vyrobena z čistě přírodního jílu nejvyšší kvality. Kvalitu použitých materiálů při výrobě dobře ilustruje i hodnocení německého Sentinel Haus Institutu, který u našich sousedů dlouhodobě sleduje používání škodlivin u stavebních materiálů a výrobků. Komín Absolut byl ohodnocen jako „první komínový systém pro zdravé bydlení“ Dnes se již toto téma otevírá naštěstí i u nás. Nicméně nezávadnost stavebních materiálů stále není samozřejmostí. I čeští zákazníci se mohou na jednoduchých stránkách německého Sentinel House Institutu zorientovat a zjistit, jaké materiály při stavbě nebo rekonstrukci stávajících prostor pro zdravé prostředí použít.

Krbový modul Schiedel Kingfire Rondo

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem