Mezinárodní veletrh spotřebního zboží, který se tento rok koná ve dnech 29. srpna až 1. září 2015 ve Frankfurtu nad Mohanem je jedním z nejdůležitějších veletrhů představující široké portfolio zboží v oblasti bydlení, dekorací, dárků, bižuterie a módních doplňků.

Své trendy pro čas Vánoc zde prezentují špičkové značky. Evropští obchodníci si veletrh oblíbili a pojímají ho zejména jako jedinečný prostor pro objednávky vánočního zboží, naopak zástupci velkoobchodů si zde mohou udělat konkrétní představu o nových produktech a trendech na jaro a léto příštího roku.

Tendence | Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro SuteraSouběžně s Tendencí se koná veletrh Ecostyle zaměřený na udržitelné spotřební zboží. V části Frankfurtského výstavního centra se navíc bude konat spotřebitelská akce Eat & Lifestyle specializovaná na jídlo a životní styl.

Tendence

Veletrh Tendence zahrnuje několik segmentů. Jednou z nich je část s dárkovým zbožím neboli Giving. V sekci Young & trendy bude prezentováno zboží, které se může velmi snadno změnit v trendy doplňkový sortiment. Moderní i klasické dárkové zboží, psací potřeby a jiné papírnické zboží, svíčky a dárky pro gurmány se představí v sektoru Gifts Unlimited. V sekci Personal Accessories budou předvedeny módní doplňky, jako jsou šátky, šály nebo tašky známých firem. Čtvrtým úsekem části Giving je Carat, kde představí rukodělní výrobci a specialisté na jemnou práci novinky v bižuterii, špercích a nové designové kousky. K těmto čtyřem dárkovým sekcím navíc Tendence 2015 letos nabídne i nápady na dárky pro aktivní děti. Jedná se o atraktivní a praktické zboží, které potěší nejen děti, ale i rodiče. 

Living | Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Jean-Luc ValentinDruhým hlavním segmentem je část týkající se bydlení, Living. Tady mezinárodní
vystavovatelé představí nepřeberné množství zajímavého zboží od interiérových
designových kousků až po nejnovější nápady z dekorace a bytových doplňků. Pro snadnější
orientaci je navíc rozdělen do tří sektorů: Interiors & Decoration (bytové doplňky), Seasonal
Decoration (vánoční doplňky, zahrada) a Loft (designové nápady).

Talents | Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro SuteraTalents

V této propagační akci mají mladí designéři možnost prezentovat nejen své produkty ale i
sebe v profesionálním a mezinárodním prostředí a to hned v několika částech veletrhu. Na Tendenci 2015 se představí šest talentů z České Republiky a jeden ze Slovenska (Jakub Gurecký, Martina Hudečková, Lubomír Ontkóc, Markéta Kratochvílová, Milan Nováček, Kateřina Reichová, Tereza Čermáková).

text: Tomáš Horáček, www.messefrankfurt.com, foto: Messe Frankfurt Exhibition GmbH

logo MessengerPoslat Messengerem