Poslední prázdninový víkend se na kroměřížském výstavišti Floria ponese v duchu hudby. Ve dnech 27. až 30. srpna se tam totiž uskuteční 39. ročník celostátní prodejní expozice pro zahradníky a zahrádkáře, tentokrát s podtitulem Zahrada plná hudby.

Novinkou budou menší květinové expozice s vtipným nádechem, které návštěvníci najdou po celém areálu výstaviště.Že lze květiny vnímat všemi smysly, ukáže květinová expozice, která bude inspirována díly významných českých a zahraničních skladatelů, interpretů či skupin. „Návštěvníky čeká květinové ztvárnění skladeb například od Beethovena, skupin Olympic a Queen či Jaromíra Nohavici a dalších,“ říká manažerka výstavy Miroslava Ševčíková.

Stovky odrůd řezaných květin vrcholného léta, díky kterým hudba ožije, dodají na výstavu čeští zahradníci. Floria LÉTO je ovšem stále v první řadě prodejní výstavou a letos na ní zahrádkáři a chataři budou moci obdivovat široký sortiment od skalniček až po vzrostlé stromy. Nebudou chybět ani kaktusy, trvalky, vodní rostliny či bylinky.

Novinkou budou menší květinové expozice s vtipným nádechem, které návštěvníci najdou po celém areálu výstaviště.

Novinkou budou menší květinové expozice s vtipným nádechem, které návštěvníci najdou po celém areálu výstaviště, chystá se také přehlídka balkonových květin spojená s přednáškami. Malé i velké potěší ukázky bikerů a možnost vyzkoušet si speciální dráhu pro průjezd na kole. Součástí výstavy bude také bohatý hudební program, vystoupí například Marcela Holanová, Jožka Černý, Marcel Dobeš či Jožka Šmukař.

Výstava Floria LÉTO 2015

Kdy: 27.–30. 8. 2015, otevírací doba 9:00–17:00

Kde: Výstaviště Floria Kroměříž (www.vystavistefloria.cz)

Za kolik: základní vstupné je 80 Kč, vstupné pro rodiny je 200 Kč + další zvýhodněné vstupné

text: Tomáš Horáček, foto: www.vystavistefloria.cz

logo MessengerPoslat Messengerem