Relaxaci v horké vodě si můžeme dopřát i ve zcela nevlídném zimním počasí – ačkoli je venku sníh či sychravo.

Ique Eden PlatinumZapomeňme na chvíli na zimu. V severských zemích bývá dlouho zima, a možná proto mají například Finové téměř v každém domě saunu. A kromě domácí sauny si m můžeme dopřát i venkovní vířivku. Kvalitní vířivka odolá zimě až do – 10ti stupňů Celsia. Přes okolní mrazíky se teplota vody drží na teplotě asi okolo 40°C.

Venkovní vířivka má několik výhod: nepořádek z vířivky si nenanosíme tak snadno po naší domácnosti, údržba je sice trošku náročnější, ale k ochraně vířivky slouží kryt, kterým ji opatříme v době, kdy ji nepoužíváme. Ve venkovní vířivce jsme stále na čerstvém vzduchu, což je samozřejmě pro náš organismus velmi zdravé.

Ve Švédsku se v období dlouhých zim zvýšil počet sebevražd. Lidé nesnesli dlouhé období tmy a zimy. Zima je obdobím, kdy jsou lidé méně odolnější vůči stresu, jsou náchylnější k psychickým onemocněním (neurózy, deprese).

Relaxační místo

Eden PlatinumDomácí venkovní vířivka slouží jako relaxační místo, kde se uvolníme, odplavíme negativní myšlenky a zbavíme se napětí i stresu. Pravidelnou návštěvou vířivky zvyšujeme svou fyzickou i psychickou odolnost. Je prokázané, že vířivka zmírňuje či uzdravuje různá psychosomatická onemocnění.

Vířivku bychom měli navštívit několikrát týdně (alespoň 3x). Pokud se na to cítíme, můžeme si teplou vodu užívat denně. Tento druh odpočinku je vhodný zejména u fyzicky a psychicky náročných profesí (top manažeři, vrcholoví sportovci, ale i hasiči, policisti, úředníci). Vhodná je i pro obézní osoby.

Při pravidelné návštěvě vířivky si zlepšíme krevní oběh a dýchání (zejména v kombinaci s čerstvým vzduchem), ztuhlé klouby, svaly a šlachy se uvolní, zbavíme se bolesti zad, zmírní se projevy artrózy, zlepší se stav naší pokožky (vířivka se doporučuje při léčbě drobných kožních onemocnění a jako prevence proti celulitidě).

Vířivka z kvalitního akrylu

Venkovní vířivka by měla být kvalitně zpracována – zde platí, že se ekonomicky vyplatí větší investice do pořízení vířivky. Vířivka by měla být vyrobena z kvalitního akrylu, který odolává nízkým teplotám a přitom udržuje požadovanou teplotu vody, měla by být snadno ovladatelná. Součástí exkluzivní vířivky by měl být světelný systém (chromoterapie – léčba barvami) i audiosystém (pro poslech příjemné hudby).

Eden PlatinumPři výběru bychom měli dbát spíše na rozmístění trysek, nežli na jejich množství – trysky mají být umístěné ergonomicky – tak, aby pozitivně působily přímo na nejvíce zatěžovaná místa našeho těla (například na krční páteř a šíji). Prodejce by měl umožnit vyzkoušení vířivky před nákupem (tuto službu nabízí například dodavatel nadstandardních designových vířivek Ique – Virivka.cz – Prodej vířivek). Zmíněný dodavatel například nabízí i systém Acu Flex Zone – systém rozmístění trysek na dně vířivky, který působí jako reflexní terapie.

Venkovní vířivka může i v zimním období jako designový prvek ozdobit naší zahradu či terasu.

Bude sloužit pro příjemné chvíle ve dvojici i jako příjemné místo pro setkávání přátel. Chvíle ve vířivce jsou velice oblíbené s vychlazeným nápojem (fresh džus, džus s ledem či vyhlazený sekt) v ruce.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem