Posuvné systémy interiérových dveří se využívají pro oddělení místností s rušným provozem, pracovních a klidnějších zón. V menších prostorách slouží jako vstupní dveře, ale také jako funkční oddělení šatny, spíže, chodby, komory či příručního skladu. Dokážou nejen ušetřit prostor, ale také vnést zajímavý estetický prvek do bytu nebo kanceláře.

„V úzkých nebo malých místnostech je možné kromě posuvných systémů využít i dalších možností. Můžete použít bezfalcové dveře se skrytými zárubněmi. V jiných případech naši technici doporučují reverzní dveře, kdy se dveřní křídlo otevírá opačně, tedy směrem od sebe z pohledové strany. Technologie skrytých pantů umožní jejich otevření až na 180°“, komentuje tyto prvky pan David Krubner, obchodní a marketingový ředitel MASONITE CZ.

Varianty systémů a designu

Posuvné systémy dveří jsou umístěné na zeď s garnýží, do pouzdra v sádrokartonové či zděné příčce, nebo s vodící hliníkovou (ALU) lištou.

ALU posuvný systém je vytvořen v duchu minimalistického designu s důrazem na kvalitní provedení detailů. Průchozí otvor je bez obložkové zárubně a bez prahu. Otvírání a zavírání dveřních křídel usnadňuje skrytý zpomalovací a tlumící systém, který je nastaven pro oba směry pohybu dveří. Jako kování se používají tzv. mušle.

Posuvný systém se instaluje na dokončený průchod s mezerou jednoho centimetru nad podlahou.  Hloubka vodící lišty je 12 nebo 18 mm kvůli obvodovým podlahovým lištám, vypínačům a zásuvkám. Délka vodící lišty se odvíjí od velikosti průchodu a použití jednoho nebo dvou křídel a může být v délce od 170 cm po 600 cm.

Společnost Masonite nabízí ALU posuvné systémy v povrchu stříbrný matný hliník nebo černý mat. Kování je možné zvolit v různých tvarech i povrchových úpravách.

Detaily vodících ALU lišt (zdroj: MASONITE)

Černý mat

Kovový černý odstín je vyroben galvanickým pokovením produktu z matného niklu (označeno Tin-K). Nejedná se o barvu nebo lak, ale o metalickou kovovou vrstvu ze speciálních materiálů. Pod různým úhlem, barvou a intenzitou osvětlení se odstín kování vždy mění a tím se vytváří dojem jedinečnosti. Tenká kovová vrstva je mimořádně tvrdá, má vysokou odolnost proti oděru a poškrábání. Je barevně i chemická stálá, takže nezmění svůj původní barevný odstín a nezkoroduje.

Posuvné systémy dveří MASONITE s černým ALU posuvem a černým kováním na dveřích s dekorem CPL premium borovice švédská (zdroj: MASONITE)

Odolný i antibakteriální povrch

Dveřní křídlo může být z různých materiálů, jak v plné nebo prosklené variantě. Hladké dveře v dřevodekoru z kontinuálně lisovaného laminátu (tzv. CPL) s 3D efektem povrchu mají vysokou odolnost a životnost, není nutné se obávat škrábanců ani otlaků. U výrobce MASONITE mají tyto povrchy také antibakteriální odolnost (dle normy JIS Z 2801). Vyznačují se hygienickou neprodyšností, snadno se čistí a dezinfikují.

Kombinací světlých i tmavých dřevodekorů, stříbrných nebo černých vodících lišt a kování je doslova nepřeberné množství. Podle individuální volby tedy posuvné dveře buď splynou s interiérem, nebo se stanou jeho dominantou.

Černý hliníkový posuvný systém se dvěma křídly bílých dveří CLARA MASONITE s 3vrstvým HQ lakem, typ Linea s černým kováním a rámečky prosklení (zdroj: MASONITE)

Krása bílé s černou

Spojení a kontrast bílé s černou barvou bude elegantní navždy. U posuvných systémů lze využít matně černých doplňků s bíle nalakovanými dveřmi.  Nové bílé, 3x lakované, 3x broušené interiérové dveře CLARA jsou tvrzené UV světlem, takže vydrží i větší zátěž.

Dveře CLARA je možné si zvolit buď v otočné nebo posuvné variantě, plné zcela hladké nebo s profilováním v designu Quatro (horizontální prolis), Bordeaux (vertikální prolis), Dakota (čtvercové tvary) a Tampa (obdélníkový prolis). Nabídka typů prosklení je také velmi široká.

Sestavení vlastních dveří je možné v on-line konfigurátoru, osobně v 18 vzorkových prodejnách MASONITE v ČR a ve 4 na Slovensku.

www.masonite.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem