Se zařizováním podkrovního bytu si mnoho lidí neví příliš rady. Podkroví je sice příslibem romantického bydlení, jistě s sebou přináší i určité benefity. Pokud jde ale o jeho vybavení, může vás trochu vystrašit. Zařídit podkroví je totiž něco úplně jiného, nežli vybavit klasickou místnost o čtyřech stěnách a rovném stropu. Poradíme vám, na co byste si měli dát pozor, když se pustíte do zařízení bytu v romantickém podkroví.

Chce to plán

Stojíte-li před úkolem v podobě zařízení podkrovního bytu, bez plánu se neobejdete. Prostor je to sice na první pohled krásný, ale také v mnoha ohledech náročný. Realizace podkrovního bytu si vyžaduje pečlivé plánování a mnohdy i nejednu stavební úpravu. Pokud nemusíte řešit opravu střechy nebo zateplení a čeká vás jen otázka vybavení a nábytku, pak máte úkol o něco jednodušší.

Myslete na dostatek světla

Jedním z nešvarů podkrovních bytů je nedostatek světla. Často jsou zde jen střešní okna, kterými ale proudí dovnitř proudit mnohem méně světla. Kromě přirozeného světla, které zde bude poskrovnu, se budete muset spolehnout i na světlo umělé. Podkrovní byty se neobejdou bez centrálního osvětlení – ideálně zvolte závěsné. Chybu neuděláte, vsadíte-li i na doplňková světla, které lze umístit i na nábytek nebo postavit kamkoli do prostoru.

S doplňky to nepřehánějte

Asi jako kdekoli jinde, i v podkrovním bytě se chcete obklopit věcmi, díky kterým se budete u vás doma cítit příjemně a útulně. I v podkroví mají své místo nejrůznější doplňky, kterých se určitě nemusíte vzdávat jen proto, že třeba v rámci prostoru nemáte místa na rozdávání. Opět se vyplatí zmínit, že se nic nemá přehánět – podobně jako s nábytkem. Snažte se držet při zemi, udělejte si to doma krásnější, ale ne přeplněné.

Najděte si třeba místo na dva pěkné obrazy na plátně, které příjemně oživí prázdnou stěnu – samozřejmě za předpokladu, že máte v bytě alespoň jednu stěnu rovnou.

Pozor na přemíru nábytku

Pokud byste si při zařizování podkroví měli dát na něco pozor, pak je to nábytek. I v podkroví sice budete potřebovat úložné prostory, ale bacha na to, ať celý prostor zbytečně nezastavíte. S ohledem na zkosené stěny vybírejte spíše nižší komody a skříně. Nábytek se dá dneska pořídit i v akci, nestyďte se využít různé slevové kódy, které se vztahují nejen na vybavení, ale i na doplňky, dekorace nebo bytový textil.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem