Seznamte se, prosím, s Paulou, Pozdravte Kláru, Představuje se Otto… To nejsou výkřiky vytržené ze společenské konverzace pro začátečníky, ale do češtiny přeložené názvy jednotlivých dekorů z nové kolekce 100% bio podlah Wineo PURLINE 1200. Tyto trvale elastické a vysoce odolné krytiny od předního německého výrobce jsou totiž velmi přátelské k přírodě i uživateli. Novou kolekci „slušně vychovaných“ ekologických podlah, které i pozdraví (např. dekor Hello Martha / Ahoj Marto), dováží na český trh společnost Kratochvíl parket profi.

Řada Wineo PURLINE 1200 navazuje na kolekce s označením PURLINE 1000 a PURLINE 1500. Všechny tři řady spojuje 100% ekologičnost, která se neomezuje pouze na složení krytiny, ale daleko překračuje hranice běžného chápání tohoto pojmu. Pojem ekologický výrobek může mít totiž různý obsah, nejčastěji poukazuje na skutečnost, že při výrobě produktu nebyly použity chemické látky. Znamenat ale může také možnost recyklace, eventuálně ekologickou údržbu. Podlahy z řady Wineo PURLINE 1200 splňují všechny tyto parametry, a to na sto procent

Opravdu žádná chemie

Wineo PURLINE 1200 je kolekce 100% bio krytin, na jejichž výrobu se používají výhradně přírodní látky. Jsou jimi ricinový nebo lněný olej a sádra, tedy suroviny pocházející z obnovitelných zdrojů. Nejsou zde použity žádné umělé přísady, žádná změkčovadla nebo chlór. Díky tomu jsou tyto krytiny i 100% recyklovatelné, jejich likvidace nezatěžuje životní prostředí, v případě požáru nevznikají toxické plyny a téměř žádný kouř. Třetí rovina ekologičnosti podlah z této řady spočívá v údržbě. Nášlapná vrstva je celá vyrobena z ryze přírodního polyuretanu, na údržbu podlahy tak stačí pouze čistá voda – bez přídavku jakéhokoli čisticího přípravku.

Ekologická podlaha Wineo PURLINE 1200, dekor Smile for Emma (zdroj: KPP)

Call me Tilda, Cheer for Lisa

Pokud jde o dekory, nová řada ekologických krytin Wineo PURLINE 1200 přináší zejména imitace oblíbených dřevin a přírodního kamene. Nečekejte ale, že si budete vybírat mezi designy pojmenovanými dub arctic, borovice nordic a podobně suše označenými produkty. Výrobce pro řadu Wineo PURLINE 1200 zvolil opravdu netradiční názvosloví. Dekory nesou názvy jako např. Please meet Paula, Say hi to Klara, Call me Tilda, Cheer for Lisa, Smile for Emma nebo třeba Hello Martha. Přirozeně jsou zde zastoupena i mužská jména, třeba v případě dekorů s názvem Presenting Karl, This is Theo či Introducing Otto… Tyto názvy jen podtrhují výjimečnost těchto krytin spočívající v přátelském vztahu k životnímu prostředí i uživateli.

Vydrží opravdu hodně

Ať už vás osloví kterýkoli z dekorů, můžete se spolehnout, že podlaha Wineo PURLINE 1200 obstojí i v náročných podmínkách. „Se zátěžovou třídou 33 je určena do prostředí nejnamáhanějších prostor domácnosti i vysoce zatěžovaných prostor v komerční sféře. Výjimečnou odolnost i dlouhou životnost těchto krytin zajišťuje nášlapná vrstva z biopolyuretanu ecuran,“ vysvětluje Milan Mrkáček, vedoucí regionálního prodeje společnosti Kratochvíl parket profi.

Ekologická podlaha Wineo PURLINE 1200, dekor Introducing-Otto (zdroj: KPP)

Svoboda ve způsobu pokládky

Výrobce Wineo nabízí uživateli u většiny svých podlahových krytin možnost zvolit si způsob pokládky, který bude nejlépe vyhovovat konkrétním podmínkám. Není tomu jinak ani v případě nové řady Wineo PURLINE 1200. „Jednotlivé dekory tak můžete pořídit v podobě dílců určených k pokládce celoplošným lepením, dále jako dílce se zámkem pro pokládku plovoucím způsobem, a to buď na HDF desce, nebo na desce z rigidu SPC. Tato poslední možnost je praktická pro situace, kdy je třeba se vypořádat s nerovnostmi podkladu. Rigid SPC jednak umožňuje zachovat nízkou konstrukční výšku krytiny, jednak tento vysoce pevný nosič zabraňuje prokreslení nedokonalostí podkladu do krytiny. Tato vlastnost předurčuje podlahy PURLINE 1200 pro použití jak v novostavbách, tak při rekonstrukcích,“ podotýká Milan Mrkáček z KPP.

Zdravá, příjemná a bezpečná podlaha i pro batolata

Díky nulovému obsahu chemických látek nevylučují podlahy PURLINE 1200 žádný zápach. Jsou tedy vhodné do prostředí, kde žijí astmatici, alergici, ale také pro rodiny s malými dětmi, které se zejména v útlém věku po podlaze plazí a mají tendenci ji i olizovat.

Bio podlaha Wineo PURLINE 1200 má mnoho dalších výhod. Je tichá, příjemná pro chůzi bosou nohou – měkká i teplá, díky elasticitě rovněž méně zatěžuje klouby. Vhodná je i pro pokládku na podlahové vytápění a také do prostor se zvýšenou vlhkostí, jako jsou kuchyně a koupelny. S certifikovanou odolnosti proti skluzu zajistí i ve vlhkém prostředí nanejvýš bezpečný pohyb.

Ekologická podlaha Wineo PURLINE 1200, dekor Please meet Paula (zdroj: KPP)

podlahyonline.cz
www.kpp.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem