Povodně, které se letos přehnaly napříč Českou republikou, byly opravdu zničující. Domácnosti, ale i instituce ještě stále sčítají své škody, stát se snaží pomoci z toho nejhoršího a někteří z nás, kterých se povodeň nedotkla, v rámci svých možností přicházejí také s podporou.

Například firma Viessmann, jeden z předních mezinárodních výrobců systémů topné techniky, nechala zřídit popovodňovou zelenou linku 800 220 900, na které vám odborník na topení poradí, jakým způsobem se vypořádat se zaplaveným či jinak poškozeným topným zařízením.

Škody na kotli zasaženém povodní mohou být opravdu závažné! Jedná se především o jeho elektronickou část (řídicí jednotka, ventilátor, plynová armatura), hořák a výměník. Ve většině případů se tato poškození neprojeví okamžitě, ale až se zpožděním, na základě krátkodobého provozu.

Jak můžete zkontrolovat své topení, co budete muset vyměnit a na co naopak bude stačit jen jednoduchý servis, to vše se můžete dozvědět na telefonu, který samozřejmě ani nebudete platit. Zelené linky v podobě telefonního čísla, které začíná předvolbou 800, jsou totiž při volání v České republice zcela zdarma, a to i při volání z mobilního telefonu. Navíc vás odborník na topnou techniku nasměruje podle místa vašeho bydliště i na servisní techniky, kteří se vám už konkrétně na vaše topení podívají.

logo MessengerPoslat Messengerem