Každý hledá cesty, jak ušetřit peníze navíc. A domácí fotovoltaická elektrárna představuje jeden z nejvíce efektivních způsobů, jak toho docílit. Zjistěte, jaké další báječné benefity vám solární panely přinesou.

Slyšíte to z médií, slyšíte to z tisku – ceny elektřiny rostou raketovou rychlostí. Jen v roce 2022 se ceny zvýší v průměru o 17 %, což mnoho domácností nutí hledat alternativní řešení. Jedním z nich je omezit nákup elektřiny a zajistit si vlastní energii. Objevte 7 důvodů, proč je fotovoltaická elektrárna tou správnou cestou.

7 důvodů, proč se vám fotovoltaika vyplatí

  • Dostanete státní dotaci

Vyplatí se fotovoltaika? To je otázka, která zajímá všechny zájemce. Vlastní náklady na pořízení elektrárny se pohybují od 100 000 do 450 000 Kč. Nemusíte se ale ničeho bát, jelikož pomocnou ruku vám nabídne stát, a to ve formě štědré dotace. Díky programu Nová zelená úsporám se dočkáte příspěvku, který pokryje až 50 % nákladů (až 225 000 Kč). Návratnost fotovoltaiky se rázem zkrátí o několik let.

  • Ušetříte peníze za energie

Dalším pádným důvodem, proč všichni touží po solárních panelech, je úspora peněz. Na webu innogy se dočtete, že se solárními panely o výkonu 4,5 kWp (kilowatt peak) a roční výrobou 4,7 MWh můžete za 30 let životnosti systému ušetřit až 958 098 Kč. Představte si, co všechno byste si za tyto peníze mohli pořídit. Úsporu navíc pocítíte ihned, protože nebudete muset platit zálohové platby, ale jen skutečnou spotřebovanou elektřinu.

  • Získáte energetickou soběstačnost

Patříte mezi ty, kteří mají rádi soběstačnost? S domácí fotovoltaickou elektrárnou s bateriemi se nemusíte bát výpadku proudu a s hrůzou sledovat rostoucí cenu elektřiny. S klidným srdcem teď můžete využívat vyrobenou elektřinu na vaření, praní, klimatizaci, vytápění a další.

  • Můžete sáhnout po řešení na klíč

Nejspíš jste už slyšeli o tom, že si můžete postavit dům na klíč. Věděli jste ale, že si můžete pořídit i fotovoltaickou elektrárnu na klíč? Ano, je to opravdu tak. U seriózních dodavatelů si můžete objednat řešení, které bude odpovídat vašim požadavkům.

  • Údržbu zvládnete levou zadní

Do karet hraje solárním panelům i jejich snadná údržba. Nemusíte je umývat, oprašovat ani z nich odhazovat napadaný sníh. Konstrukce je navržená tak, aby byla maximálně odolná vůči všem nezmarům počasí – a to i proti kroupám. Jednou za 2 roky se doporučuje udělat technická prohlídka, jinak si klidně můžete dát nohy nahoru.

  • Máte až 25letou záruku na fungování panelů

Doba jde kupředu. To znamená, že solární panely jsou rok od ruku kvalitnější a modernější. Co se životnosti týče, výrobci garantují 20 až 30 let. Svou zásluhu na tom má odolný křemíkový materiál a vynikající technologie, které se postarají o plynulý chod řadu let. A pokud se přece jen vyskytne závada, máte právo na okamžitou reklamaci.

  • Šetříte životní prostředí

Do seznamu výhod v neposlední řadě patří i ochrana životního prostředí. Solární energie je obnovitelným, a dokonce nevyčerpatelným a čistým zdrojem. Pokud si domů pořídíte fotovoltaiku, bude vás hřát pocit, že jste pro životní prostředí udělali něco pěkného. Recyklační poplatek za panely, střídač i baterie za vás dodavatel už uhradil.

Chci domácí fotovoltaiku. A co dál?

Propadli jste kouzlu fotovoltaické elektrárny? Nejste první. Jestliže teď váháte, jak tento nápad zrealizovat, máme pro vás dobrou zprávu. Poskytovatelé energie včetně innogy nabízí pomocnou ruku od začátku až do konce. Poradí vám, jak vybrat ten správný systém, vyřídí za vás veškerou administrativu včetně státní dotace a papírů s distributorem, postarají se o celkovou instalaci i uvedení systému do provozu. Vy díky tomu ušetříte čas, práci, starosti a finance. Stačí vyplnit kontaktní formulář a domluvit se na schůzku.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem