Není tmel jako tmel a někdy není lehké ani pro odborníka vyznat se v jejich mimořádně širokém sortimentu. Potřebujete-li opravy něco v domě či bytě, samotná oprava je jednoduchá, horší je to s výběrem toho správného typu. Jen některé tmely jsou totiž přetíratelné barvami, jen některé jsou určené i pro venkovní použití a jen některé je možné použít i na opravy v mokrém prostředí.

Ceresit FT101 white 280mlAno, pomůckou může být typ tmelu – u nejběžnějších akrylových tmelů můžete pro pretření použít disperzní barvy, jsou však určeny do suchého prostředí. U silikonových zase moc nepochodíte s barvou. V suchém interiéru bytu vám asi postačí běžný tmel, ale v koupelně nebo na balkóně už potřebujete voděvzdorný. Jak ten správný tmel vybrat? Určitě se vyplatí zeptat se a poradit se s odborníky v prodejně a přesně popsat, jaké materiály chcete tmelit, upřesnit, zda jde o interiér či exteriér a zda je to prostor suchý nebo vystavený působení vlhkosti.

Ceresit FT 101 TransparentUžitečné je kromě „speciálu“ mít doma po ruce i jeden univerzální tmel, který se v případě potřeby hodí prakticky na všechno. Skutečným univerzálem, který nejen tmelí, ale i lepí, je Ceresit FT 101. Nejdříve byl k dostání bílý a šedý, nyní jej navíc koupíte i jako transparentní.

Ceresit FT 101S  tmelem Ceresit FT 101 můžete tmelit i lepit - ano, jeho univerzálnost stála u zrodu velké obliby, ale ještě více vás při práci s ním zaujme jeho vynikající přilnavost k nejrůznějším povrchům. Bez nutnosti podkladového nátěru totiž výborně přilne k materiálům jako jsou plast, cihla, mramor, dlažba, dřevo, kovy, keramika a mnoho dalších.

Ceresit FT101 transparent 280mlUniverzálním tmelem / lepidlem Ceresit FT 101 můžete tmelit a lepit i na vlhkých podkladech. Dá se s nim pracovat dokonce i pod vodou - díky technologii Flextec® vytvrzuje totiž polymerizací. To ale není vše - tmel nekoroduje, výborná je jeho odolnost proti UV záření, povětrnostním vlivům a stárnutí. Na jeho povrchu nenajdete žádné povrchové praskliny a trhliny. Tmel charakterizuje dobrá kompatibilita s nátěrovými hmotami - po vytvrzení se mohou nanášet další nátěry.

Ceresit silikon v koupelněPráce s ním je snadná - netáhne se a proto se čistě aplikuje, má nelepivý povrch a dobře se nanáší z pistole i při nízkých teplotách. A zdraví škodlivé rozpouštědla, silikon a nebezpečné isokyanáty v něm určitě nenajdete.

Ceresit FT 101 je vhodný pro širokou škálu oprav a instalací, jako jsou například opravy a stavby kuchyní, koupelen či různé opravy venkovních prostor. Využít jej můžete i na utěsňování konstrukcí ve vnitřním i vnějším prostředí, dokáže vyplňovat praskliny, řeší porušené spoje na balkonech a terasách, pomáhá utěsňovat spáry mezi okenními rámy a zdivem. Je také vhodný při údržbě rozvodů, ventilací a klimatizací.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem