Dnešní výstavba vyžaduje nejvyšší standardy energetické účinnosti, funkčnost po celou dobu životnosti a především pak pohodlné bydlení s optimální kvalitou vnitřního ovzduší a tepelného komfortu.

Isover Vario XtraSafe páskaToho lze dosáhnout jedině dokonalou vzduchotěsností a ochranou proti vlhkosti. Divize ISOVER koncernu Saint-Gobain nabízí ideální řešení tohoto úkolu. Víceúčelové parobrzdy ISOVER VARIO. Ty jsou jedinečné tím, že nabízejí prvotřídní úrovně vzduchotěsnosti v kombinaci s unikátní ochranou proti vlhkosti. Účinně tak zabrání nekontrolovanému proudění vzduchu, nepříjemnému průvanu, drahým tepelným ztrátám a škodám způsobených plísněmi.

Parobrzdy Isover VARIO jsou ‚inteligentním‘ výrobkem, který se automaticky přizpůsobuje změnám klimatických podmínek. Téměř 15 let praktického použití prokázalo spolehlivost výrobků Isover VARIO na řadě budov po celém světě. Letošní novinka ISOVER VARIO XtraSafe a tradiční ISOVER VARIO KM DUPLEX UV nabízejí patentovanou ochranu proti vlhkosti. Parobrzdy VARIO mají díky proměnlivé ekvivalentní difuzní tloušťce jednu významnou výhodu oproti jiným výrobkům, umožňují „dýchání“ konstrukce budovy. Parobrzdy omezují vnikání vlhkosti z interiéru do konstrukce během zimního období. V létě reaguje membrána obráceně, umožňuje vysychání vlhkosti, která může vzniknout v konstrukci jak díky netěsnostem vzduchotěsné vrstvy v interiéru, tak vlivem náhle změny teploty v exteriéru a následné kondenzaci v rovině pojistné hydroizolace pod krytinou nebo v konstrukcích z exteriéru opláštěných difúzně uzavřenými materiály.

Isover Vario, XtraSafe parozábranaOznačení Xtra nenese nová řada náhodou. Parobrzda Isover Vario XtraSafe má větší proměnnou difuzní tloušťku 0,3 - 20 m a UV stabilizaci po dobu 18 měsíců.

 Fólie Isover Vario mají difuzní odpor proměnný v závislosti na množství relativní vlhkosti vzduchu. Pokud relativní vlhkost vzduchu nad parobrzdou dosáhne vyšší hodnoty než je 
80 %, tak se ekvivalentní difuzní tloušťka sd změní a je schopná odvádět nadměrnou vlhkost zpět do interiéru. Ekvivalentní difúzní tloušťka sd se snižuje z 5,0 až na 0,30 m u výrobku Isover VARIO KM DUPLEX UV.  U novinky Isover Vario XtraSafe z 20 až na 0,30 mDíky této vlastnosti regulují ,,chytré parobrzdy" vlhkost v konstrukci a zabraňují případnému poškození dřevěných částí, minimalizují riziko vzniku plísní, dřevokazných hub atd.

Pro zajištění snadné montáže, budoucí plné funkčnosti a záruky je nutné používat kompletní systém řady Isover Vario Xtra. V sortimentu najdete originální spojovací pásku Isover Vario XtraTape a tmel Isover Vario XtraFit, které zajistí spolehlivé spojení přesahů fólie a připojení fólie ke konstrukci. Při použití neoriginálního příslušenství hrozí odlepení vyschnutí lepidla a ztráty parotěsnosti.

Isover Vario XtraFix ZipNovinka Isover Vario XtraSafe má moderní revoluční systém montáže pomocí speciálního suchého zipu. Samolepicí páska Isover Vario XtraFix má na lícové straně suchý zip pro spojení s rounem na rubu fólie Isover Vario XtraSafe. Není tedy potřeba používat oboustranně lepicí pásky. Spojení je mnohem pevnější bez hrozby odpadnutí fólie z konstrukce před finálním záklopem.

Tyto fólie fungují spolehlivě na všech stavbách, kde byly použity. Jsou stále oblíbenější pro svoje unikátní vlastnosti a již přes deset let se úspěšně montují u nás i zahraničí.

Více informací naleznete na www.isover.cz nebo na www.isover-vzduchotesnost.cz.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem