Jak jsou na tom inteligentní ohřívače vody s výpočty kvadratických rovnic? A proč firmě důvěřuje více než padesát procent českých zákazníků? Odpovídá ředitel Družstevní závody Dražice-strojírna, s.r.o. pan Karel Pacourek.

Historie firmy je barvitá. K výrobě bojlerů jste se dostali přes obilný mlýn, pekárnu i hydroelektrárnu. Kdy jste ale vyrobili úplně první ohřívač vody?

První ohřívače vody opustily brány družstva Dražice již v roce 1956První ohřívače vody opustily brány družstva Dražice již v roce 1956, kdy byla zahájena zakázková výroba ohřívačů vody pod vedením bývalého živnostníka pana Křováka.

Když se v čase posunu takřka o padesát let, v roce 2005 jste postavili novou smaltovací pec. Byla to dobrá investice?

Pro rozvoj firmy to byl jednoznačný krok vpřed, nová smaltovací pec nám umožnila nejen zvýšení výrobních kapacit, ale také implementaci kvalitnějšího postupu smaltování, což má za následek další zvýšení životnosti našich ohřívačů vody.

Zákazníci vašim výrobkům důvěřují, o čemž svědčí více než padesátiprocentní podíl na českém trhu. Čím to je?

Jednoznačně kvalitou našich výrobků, kterou udržujeme již 57 let. Když si například zákazník pořídí laciný bojler a za 2–3 roky jej musí vyměnit a nechat nainstalovat nový, většina lidí se dříve nebo později rozhodne pro bojler Dražice, který sice stojí o něco více, ale vydrží nesrovnatelně déle.

Dobře, ale podívám-li se na to pohledem zcela nepoučeného zákazníka, řeknu si, že bojlery jsou přece všude a pořád stejné. Pletu se?

V tomto ohledu ano. Všimněme si třeba izolační vrstvy, ta je na většině našich typů silná minimálně 42 mm. To znamená minimální tepelné ztráty a pro zákazníka jednoznačně nižší účet za energii.

Takže investice se mi neustále vrací. Ovšem pokud by se během používání s vaším výrobkem cokoli stalo, kdo mi ho dokáže opravit?

Síť našich servisních center najdete na www.dzd.cz ve složce Servis, jedná se o přibližně 200 firem, které opravují po celé ČR naše ohřívače.

V čem tkví přednosti inteligentního ohřívače vody?

S kvadratickými rovnicemi se náš termostat OKHE SMART opravdu nerozptyluje. Na rozdíl od klasického termostatu ovšem umí aktivně uspořit energii při běžném provozu v domácnosti tím, že teplou vodu s předstihem připraví pouze v době před její spotřebou a v mezičase udržuje teplotu výrazně nižší. Tak si aktivně sníží vlastní tepelnou ztrátu a uspoří 10–25 % energie ročně.

Ač jsem v tomto oboru naprostý laik, už i já začínám chápat, že vaše výrobky míří svými parametry a svou kvalitou do budoucnosti. Ocenil to i někdo jiný než spokojení zákazníci?

Například v roce 2012 získal náš elektronický termostat OKHE SMART ocenění ZLATÝ AMPER za nejpřínosnější exponát. Každoročně se zúčastňujeme mezinárodních výstav typu Aquatherm Moskva, ISH Frankfurt apod. Své výrobky vyvážíme v současnosti do více než dvaceti zemí světa, kde si našly své spokojené majitele.

DražiceKontakt

www.dzd.cz

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem