V dnešní době jsou u vytápěcích zařízení velmi důležité dva aspekty, jako je ekonomická náročnost provozu a ekologie spalování paliva. Obě tyto hlediska jsou promítnuty do krbových vložek od české firmy Romotop, určených pro nízkoenergetické objekty.

Dynamic 2GTechnologie výstavby se velmi rychle posouvají dopředu a s tím spojené nároky na množství tepla potřebného pro vytápění objektu. Firma Romotop ze Suchdolu nad Odrou na tyto potřeby odpovídá krbovými vložkami Dynamic 44.55.01 a velmi dobře známou KV 075.

Prvně jmenovaná krbová vložka Dynamic 44.55.01 která má ještě své dvojče KV DYNAMIC B2G 44.55.01, nabízí zákazníkovi stále oblíbenější provedení se zadním přikládáním. Což jistě ocení mnoho zákazníků.

Dynamic 44.55.01Právě z důvodu užití této krbové vložky v domech s nízkou potřebou tepelné energie, jsou dvířka opatřeny dvojsklem s designovým potiskem a reflexní vrstvou, která zabraňuje v co nejvyšší míře prostupu tepla přes sklo ve dvířkách. Díky této skladbě dvířek je většina tepla uvolněného při procesu hoření ukládána do akumulační obestavby a nebo nově do akumulačních prstenců Romotop pod názvem Mammoth, které jsou připraveny ze speciální hmoty jen pro firmu Romotop. Tím je dosaženo toho, že dochází k akumulování tepla, které je poté postupně uvolňováno do prostoru. Pro Prstence Mammoth jsou prozatím připraveny krbové vložky KV 025LN, Dynamic 44.55.01 a veškeré krbové vložky Angle.

Akumulace Mammoth

Pro dosažení co nejvyšší životnosti je krbová vložka vyrobena ze speciálního ocelového plechu COR-TEN, který díky své struktuře odolává i těm nejnepříznivějším vlivům.

Samozřejmostí je užití u krbové vložky Dynamic 44.55.01 unikátního systému vedení spalin firmy Romotop pod názvem Double spin, který byl vyvinut za účelem nejvhodnější trajektorie odvodu spalin ze spalovací komory do hrdla vložky s cílem dosažení maximální ekologie a čistoty spalování.

Ve své kategorii dosahuje krbová vložka Dynamic 2G špičkových parametrů což dokazují následující hodnoty - účinnosti 85%, spotřeba dřeva 2,2 kg/h, dosažený regulovatelný výkon 5-10kW.

Druhá jmenovaná je krbová vložka KV 075, která je celá vyrobena z litiny. Jedná se o vložku menšího prosklení, které je tvořeno v případě označení 01 jedním sklem a v případě označení 02 dvěma skly. Hlavní devízou je jmenovitý výkon vložky, který je 4 kW, což tuto vložku předurčuje, k hojnému užívaní v nízkoenergetických domech.

KV 075KV 075Centrální přívod vzduchu je řešen v průměru 100mm a je umístěn u v nejnižších místech vložky. Řízení primárního a sekundárního vzduchu ve vložce je řešeno pouze jedním ovládacím prvkem.

­Firma Romotop velmi dbá na ekologii spalování, proto všechny naše krbové vložky splňují nejpřísnější evropské normové požadavky včetně českého zákonu o ochraně ovzduší.

Zdroj: ROMOTOP spol. s.r.o.

Kontakt

ROMOTOP spol. s r.o.

Evropský výrobce krbových kamen a krbových vložek
Komenského 325, 742 01  Suchdol nad Odrou

tel.: +420 556 770 975, +420 556 770 980, e-mail: info@romotop.cz, projekty@romotop.cz

www.romotop.cz

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem