Jak už je známo, ceny nemovitostí neustále rostou a nikdo momentálně nedokáže posoudit, jak tomu bude v budoucnosti. Každopádně nemovitosti hodnotu vždy měli, mají a budou mít, proto je dobré investovat peníze tam, kde zůstanou uložené a pravděpodobně ještě zvednou svou hodnotu.

Proč je důležitá revitalizace panelového domu? 

Důvodů, proč revitalizovat je mnoho. V první řadě je dobré myslet na budoucnost, tedy na to, zda chceme budovu udržet co nejdéle a zajistit obyvatelům bytů ten nejlepší komfort a pohodlí. Díky revitalizaci panelového domu prodloužíte budově životnost a zlepšíte celkový stav bydlení. Na takovou revitalizaci panelového domu je potřeba kvalitní stavební firma, která má několikaleté zkušenosti v oboru, specialisty, kteří dokáží určit stav budovy a techniku na všechny možné a potřebné opravy. Ze všeho nejdříve je potřeba zkontrolovat stav celé budovy, zda jsou například někde tepelné úniky, jaká je statika budovy, pronikání vlhkosti, špatná tepelná izolace a podobně. Po zjištění stavu budovy se navrhne postup práce a potřebných realizací. 

Co všechno je možné rekonstruovat? 

Rekonstrukce panelového domu by měla zahrnovat zajištění statické funkce budovy, revitalizaci vnitřních prostorů, opravu ploché střechy a v neposlední řadě zateplení fasády panelového domu. Dále je možné zajistit opravu výtahů, zábradlí, výměnu oken a dveří či rozšíření lodžií. Každá další oprava a vylepšení zvyšuje hodnotu budovy a tím i zájem lidí o byty v lepších a komfortnějích budovách. 

Jaké jsou výhody revitalizace?

U revitalizace nejde pouze o zhodnocení budovy a prodloužení životnosti. Revitalizace panelového domu s sebou nese ještě mnoho dalších výhod, které je třeba zmínit. Mezi velmi důležitou výhodu patří úspora energií. V dnešní době, kdy ceny za energie stále stoupají, je dobré zajistit co nejmenší tepelné úniky a to se podaří právě díky revitalizaci. Momentálně jsou ceny za energie velmi vysoké. Pro některé rodiny využívající pronájem v budově, která má špatné izolační schopnosti, by mohly být ceny likvidační. Cena elektřiny stoupá až o 50% a zemní plyn až o 270% (tyto procenta jsou pohyblivá a orientační), proto je vhodné zajistit budovu tak, aby byly co nejmenší tepelné úniky. Mezi další výhody revitalizace patří také snížení výskytu plísní na vnitřním povrchu obvodových stěn, lepší ochrana budovy proti povětrnostním vlivům, zlepšení protihlukových vlastností, vytvoření příjemného klima a prostředí. 

Kdy je vhodné revitalizovat? 

Revitalizace panelového domu by se v žádném případě neměla odkládat. Čím déle se začne revitalizace dělat, tím větší náklady na revitalizaci mohou být. 

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem