Nikomu není úplně příjemné bydlet v panelovém domě, který je popraskaný, má vybledlou fasádu a celkově budí nemoderní dojem. Však vzhled budovy je jedna věc, přes kterou se člověk dokáže přenést, ale funkčnost stěn je zase věc druhá a pro komfortní bydlení o mnoho důležitější. Proč nezanedbávat zateplení fasády a jaké výhody vám zateplení přinese prozradíme v tomto článku.

Nový kabát budovy není pouze pastva pro oko  

Vzhled panelového domu je to co zájemce o byt zaujme jako první. V případě že budova vypadá ošklivě, nebudí na člověka dobrý dojem a to může mít vliv na rozhodování o výběru bydlení. Však vzhled budovy není všechno, o mnoho důležitější je komfort uvnitř, na který má vliv právě zmíněná zateplená fasáda. Jak už jsme prozradili v nadpisu, zateplení budovy není jen o vzhledu, ale přináší nám mnoho dalších výhod jako je například viditelné ušetření nákladů za spotřebu energií, zvýšení tepelné ochrany, zamezení výskytu plísní a mnoho dalších. Zkrátka investice do zateplení fasády se nám za nějaké časové období nejen vrátí, ale i vydělá. Říkáte si, jak můžete vydělat pomocí izolace fasády? Jednoduše! V dnešní době je investice do nemovitostí jednou z nejvýhodnějších investic. A jakékoliv revitalizace, rekonstrukce a vylepšení zkrátka zvyšují hodnotu a životnost budovy.

Co získám zateplením fasády panelového domu?

Výhod a důvodů zateplení fasády je hned několik:

  • Tepelná ochrana budovy - v zimních měsících nepropustí chlad do budovy a v letních naopak teplo.
  • Úspora nákladů za energie - kvalitní zateplení zamezí tepelným únikům a z tohoto důvodu není potřeba vytápět prostory tolik, jako když není budova zateplená.
  • Snížení teplotní distance - ve vnitřním prostoru neprobíhají velké teplotní změny což má vliv na komfort a zdraví člověka.
  • Snížení rizika výskytu plísní - díky teplotním změnám v nezateplené budově je velké riziko, že bude vlhkost zůstávat ve stěnách a postupně se začnou tvořit nepříjemné plísně, kterých se dá zbavit opravdu těžko.
  • Ochrana proti klimatickým podmínkám - chrání budovu před větrem, deštěm nebo například kroupám.
  • Bezpečnostní a statická funkce - fasáda slouží jako kvalitní ochrana celé budovy. 
  • Zhodnocení nemovitosti - každá rekonstrukce či revitalizace budovy zvýší její hodnotu.

Nejen nový vzhled budovy zajistí zateplení fasády (zdroj: IVPS)

Důvěřujte odborníkům

Pokud jste rozhodnutí pro zateplení fasády panelového domu je třeba tuto činnost přenechat na odbornících, kteří vědí jak na to! Do izolace fasády panelového domu svépomocí se pustí opravdu málokdo a také to opravdu nedoporučujeme. Jde o činnost, u které se musí dodržovat přesný postup zateplení fasády, jinak se za zateplení neušetří, ale naopak se prodraží. Za poslední měsíce velmi vzrostly ceny za stavební materiály, které když se použijí špatně, nebudou plnit správnou funkci a investice za materiál na zateplení fasády se zkrátka nevrátí. Navíc jde o velkou plochu, která bude velmi časově náročná. Cena zateplení fasády se odvíjí od použitého materiálu a plochy, kterou vám je schopna stavební firma vypočítat. Nezapomeňte však na to, že existuje dotace na zateplení fasády, kterou by byla škoda nevyužít.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem