Zájem o dotace na úsporné bydlení předčil očekávání. Celkem 900 milionů korun určených na energeticky úsporné rekonstrukce rodinných domů Nová zelená úsporám bylo rozděleno dva měsíce od spuštění programu. Zaregistrováno bylo celkem 4 322 (více než 995 milionů korun).

Další dotace od podzimu 2015

V roce 2014 trval příjem žádostí 9 měsíců a bylo zaregistrováno přes 6 000 žádostí téměř za 1,4 miliardy. V roce 2015 byl příjem žádost zjednodušen tak, aby na ně dosáhlo více zájemců. I proto byly dotace vyčerpány v rekordním čase. Nejvíce žádostí přišlo z Moravskoslezského a Středočeského kraje.

Dotazy na téma STAVBA vám zodpovíme v PORADNĚ ZDE.

Kotlíkové dotace

Od roku 2022 nebude podle zákona možné provozovat v domácnostech staré neekologické kotle 1. a 2. emisní třídy. S povinnou výměnou kotlů pomůže občanům Ministerstvo životního prostředí, které do roku 2020 přerozdělí 9 miliard korun z evropských fondů. Pokud se občan rozhodne pro komplexní zateplení, bude možné využít kotlíkové dotace v kombinaci s Novou zelenou úsporám.

Více článků z rubriky STAVBA na www.dumabyt.cz.

Pomůže energetický specialista

Nebudete-li si vědět se žádostí o dotaci rady, můžete se obrátit na energetického specialistu, který vám s určením nejvhodnějších opatření pomůže. Jeho služby včetně vypracování projektu je možné hradit z dotace. 

Ministerstvo životního prostředí chystá změny v programu Nová zelená úsporám
- snadnější přístup k ekologickým dotacím pro majitele bytových domů
- není potřeba si hlídat, kdy ministerstvo vypíše konkrétní program
- možnost žádat o peníze kdykoliv

zdroj a foto: www.pvaexpo.cztext: Tomáš Horáček

logo MessengerPoslat Messengerem