Patříte-li k těm, kteří každý den utírají orosená okna nebo dokonce suší zdi pod nimi, zpozorněte. Nejde jen o nekonečnou práci, která vás čeká celé chladné období. Jde hlavně o zdraví vaše a celé rodiny!

Ceresit Aero 360Fakt, že vás ráno šokuje pohled na okna mokrá z vnitřní strany, voda stékající z nich po zdi nebo podobný stav opakující se na zrcadle v koupelně, signalizuje, že váš byt či dům mají problém s nadměrnou vzdušnou vlhkostí. Ta je výsledkem několika základních příčin.

Viník nikdy není jen jeden

První jsme my sami, protože dýcháním, pocením a různými činnostmi jako je koupání, sprchování, praní či vaření vyprodukuje průměrná rodina okolo 10-12 l vody denně! Máte plastová okna a zateplený dům? Některé starší či levnější systémy vytváří budovy takřka nepropustnými. Ano, neutíká teplo, ale odcházet nemůže ani nadměrná vlhkost. 

Ceresit Aero 360Také z interiérů se vytrácejí přírodní a porézní materiály – dřevěná podlaha ani nábytek už dávno nejsou samozřejmostí. A automaticky tak přicházíme o „dočasné pohlcovače vlhkosti“. Protože dýchající stěny a nábytek či podlahy z přírodních materiálů dokážou nasáknout část nadměrné vlhkosti a pak se jí zase zbavit, když se začne větrat nebo topit. A to je asi poslední důvod, proč se u vás může nadměrné vlhkosti dařit: možná příliš šetříte na topení nebo málo větráte?

Nečekané následky

Tak jako tak, pravdou je, že nadměrná vlhkost není jen problém estetický, ale hlavně potenciálním zdravotním rizikem! Dlouhodobá nadměrná vlhkost vede totiž mimo jiné k tomu, že se u vás doma rychle zabydlí plísně a s nimi zdravotní komplikace.

Jak například varuje PhDr. Kateřina Klánová, CSc.: „Vysoké koncentrace spor plísní mohou poškozovat zdraví. Nejčastěji dochází ke vzniku alergického onemocnění včetně astma bronchiale. Plísně mohou poškozovat zdraví člověka i jinými způsoby. Při růstu produkují těkavé organické látky, některé z nich člověk vnímá jako plísňový zápach. Tyto látky mohou poškozovat sliznice dýchacích cest, dráždí oči, v nose a krku, způsobují bolesti hlavy a podráždění pokožky. Některé druhy plísní mohou způsobit i mykotická onemocnění, např. onemocnění plic, rohovky oka nebo kožní onemocnění.“ Přičemž určitě platí, že nejnáchylnější jsou vůči působení plísní děti, staří lidé, ale také nemocní nebo alergici!

Pohlcovače vlhkosti fungují!

Ceresit Aero 360Co s tím? Nejdřív všude rovnoměrně topte a naučte se větrat – krátce, ale naplno. „Ventilačka“ otevřená po celý den váš problém nevyřeší. Pokud už doma dokonce máte plísně, odstraňte je. Ihned. Skvělý je například Ceresit STOP PLÍSNI ALL IN ONE. A především si pořiďte moderní pohlcovač vlhkosti.

Přímo revoluční novinkou je systém Ceresit STOP VLHKOSTI AERO 360o, který snižuje vlhkost vzduchu pomocí speciálního systému cirkulace vzduchu všemi směry, tedy v 360o úhlu. Díky speciální tabletě pohlcuje vlhkost a pachy. Čím větší je kontakt vzduchu s tabletou, tím lepší je absorpční účinek. Speciální tvar přístroje společně s členitou tabletou s otvorem uvnitř umožňuje proudění vzduchu v 360o úhlu, a tím zajišťuje efektivnější a rychlejší pohlcování vlhkosti. 

PlísněCeresit STOP VLHKOSTI AERO 360o funguje bez přísunu jakékoliv energie. Stačí vyndat tabletu z ochranného obalu, vložit ji do přístroje a přístroj nainstalovat do místnosti. Aby mohl vzduch lépe cirkulovat, je vhodné zvolit místo vzdálené alespoň 10 cm od stěny. V ten moment již začíná pohlcovač pracovat. Díky speciálním ultra absorpčním krystalům, ze kterých je složena tableta, pohlcuje vlhkost okamžitě. Tableta se postupně rozpouští a vlhkost se shromažďuje ve spodní části přístroje, odkud ji snadno vylijete.

Kontakt

www.stop-vlhkosti.cz

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem