Už je dávno pryč doba, kdy si zákazníci vybírali plastová okna jen z důvodu nízké ceny. Pro dnešní plastová okna (i dveře) se rozhodují kvůli jejich výborným atributům. Především pak dlouhé životnosti, skvělým tepelně-izolačním vlastnostem i jejich elegantnímu vzhledu.

Architekti, projektanti, developeři, ale i koncoví zákazníci mají čím dál větší zájem o vzhledově jedinečná okna. Proto společnost VEKA, výrobce plastových okenních a dveřních profilů nejvyšší třídy A, rozšířila své portfolio produktů o povrchovou úpravu VEKA SPECTRAL. Ta je speciálně tvrzená a vedle elegantního vzhledu propůjčuje oknům i řadu dalších užitečných vlastností – mimo jiné zvýšenou odolnost vůči poškrábání či schopnost odpuzovat nečistoty.

„Do jejího vývoje jsme investovali nemálo času i prostředků a za její kvalitou i životností si stojíme. Proto na okna s povrchovou úpravou VEKA SPECTRAL dáváme všem zákazníkům prodlouženou desetiletou záruku,“ říká Milan Klepsa, zástupce společnosti VEKA pro ČR a SR. VEKA SPECTRAL zahrnuje jedenáct barevných odstínů a letos k těm stávajícím přibyly barvy imitující dubové dřevo – Tender Oak Grey, Tender Oak White a Tender Oak Antique.

Okno s povrchovou ÚPRAVOU VEKA SPECTRAL v tmavomodrém provedení

Pusťte k sobě více světla

Trendem v oblasti současného bydlení jsou jednoznačně velkoformátové prvky, především okna a dveře, propojující vnitřní prostory se zahradou či terasou. Společnost VEKA má ve své produktové nabídce dvě varianty velkoformátových dveří – zdvižně-posuvné VEKAMOTION 82 a VEKAMOTION 82 MAX, které do interiéru vnesou více přirozeného světla.

Díky kompaktnímu kování, jež se doposud používalo jen u dřevěných a hliníkových konstrukcí, bylo u VEKAMOTION 82 možné výrazně snížit výšku křídla i středního sloupku. Stejně tak mohla být zmenšena drážka v profilu, která je nezbytná pro instalaci. Právě to umožnilo vylepšit výztuže, a tedy i zatížitelnost prvků. Dveřní systém je však samozřejmě možné osadit i běžně dostupným kováním.

Designové provedení VEKAMOTION 82 MAX nabízí při použití nově vyvinutého pevného křídla s vnitřní pohledovou šířkou pouhých 28 milimetrů ještě větší prosklenou plochu: plus 7 cm na šířku a plus 13 cm na výšku. Jejich nová konstrukce umožňuje překrýt skoro celý rám omítkou a tím docílit téměř bezrámového vnějšího pohledu.

Skvělá tepelná i zvuková izolace

VEKAMOTION 82 i designová varianta MAX také poskytují vynikající zvukovou a tepelnou izolaci. Do posuvných dveří je možné osadit moderní trojskla až do tloušťky 54 milimetrů. Vysoká těsnost je podpořena nově vyvinutou lištou ve střední části dveří, která je opatřena robustním těsněním. „Celkově VEKAMOTION 82 umí dosáhnout vodotěsnosti až do třídy 9A a spárové průvzdušnosti do třídy 4,“ prozrazuje Milan Klepsa.

U VEKAMOTION 82 MAX lze také velmi jednoduše dosáhnout vysoce kvalitní povrchové úpravy, například pomocí již zmíněného VEKA SPECTRAL. Lze ovšem zajistit i hliníkové opláštění, a to použitím několika různých hliníkových profilů, které lze na dveře namontovat i dodatečně.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem