K novému roku obvykle vzhlížíme s nadějemi, letos vzhledem k pandemické situaci možná i dvojnásobně. Do lepších časů se ale můžeme podívat i z nového střešního okna VELUX, které přináší prémiové parametry tepelné izolace, akustické pohody či samočisticího efektu za standardní cenu. Nové okno VELUX totiž zvýšilo laťku kvality v kategorii Standard Plus a poskytuje benefity, které byly dosud doménou luxusnějších modelů.

Abychom měli doma teplo...

Kdo někdy nezažil pocit, že „od okna táhne“. S novým střešním oknem VELUX tento pocit nehrozí díky dokonalejšímu trojsklu s tloušťkou jednotlivých tabulí 6-3-4 mm, meziskelnímu plynu (Argon) i vylepšenému termoplastickému distančnímu rámečku SAG (TPS), který zabraňuje vytváření tepelných mostů. Pokud bychom naše subjektivní pocity tepelné pohody převedli na fyzikální hodnotu, tak nové okno dosahuje  Uw = 1,0 W/m2K, při zapuštěné montáži dokonce jen Uw = 0,94 W/m2K, což jsou hodnoty součinitele prostupu tepla celým oknem na úrovni nízkoenergetické výstavby. Ušetříte tedy za energii potřebnou na vytápění.

Nový Standard Plus: Zdokonalené trojsklo s vyšší tepelnou i zvukovou izolací a samočisticí vrstvou (zdroj: VELUX)

Abychom měli doma klid...

Tepelná pohoda je z pohledu současného bydlení jen jedním z požadovaných parametrů, čím dál důležitější je i akustický komfort. Prostě chceme mít doma klid – ať už od zvuků nedaleké silnice, od sousedova štěkajícího psa nebo když se venku žení čerti. Bubnování kapek na sklo střešního okna je díky jeho sklonu výraznější oproti fasádnímu, někdy může být romantické a třeba mít relaxační účinky, jindy mohou i drobné kapky deště rušit. Pozitivním efektem trojskla s tabulemi v různých tloušťkách je vedle tepelné izolace také redukce hluku zvenčí, účinnou absorpci hluku při různých frekvencích vyjadřuje hodnotazvukového útlumu Rw = 35 dB.

Nový Standard Plus: Zdokonalené trojsklo s vyšší tepelnou i zvukovou izolací a samočisticí vrstvou (zdroj: VELUX)

Abychom nemuseli u okna stát s „hadrem v ruce“...

Když máme doma teplo a klid, už zbývá jen nenarušit si pohodu ani starostí o vyleštěné okno. I na tento komfort VELUX pamatoval a vnější sklo opatřil samočisticí vrstvou N2 (tloušťka pouhých 10 mikronů), která se o základní údržbu postará za vás. Tento omyvatelný povlak se aktivuje vlivem slunce a deště a pracuje podobně jako funkční oblečení. Při dešti kapky vytvoří jednolitou vrstvu a ze skla stečou nejen samy, ale vezmou s sebou i nečistoty, takže výhledy ven (i do lepších časů) vám nebude nic rušit. 

Nové okno VELUX bude kompatibilní s doplňky

Nové, dokonalejší okno VELUX bude tradičně vyráběno v celodřevěné i bezúdržbové úpravě, s horním i spodním ovládáním. Ve variantě s horním ovládáním lze nové střešní okno VELUX dovybavit elektrickým či solárním napájením a dálkově ho ovládat. Následně ho můžete  napojit i na inteligentní technologii (VELUX ACTIVE with NETATMO), která sama zajistí vyvětrání nebo zastínění. Samozřejmostí je kompatibilita s dalšími vnitřními i venkovními doplňky.

Nový Standard Plus: Zdokonalené trojsklo s vyšší tepelnou i zvukovou izolací a samočisticí vrstvou (zdroj: VELUX)

Nové okno VELUX bude dodáváno ve 100% recyklovatelném obalu

Společnost VELUX jako první v roce 2017 uvedla na trh cenově dostupná trojskla a za 3 roky se jejich podíl v prodeji oken značky VELUX zvýšil z 15 % na 80 %. Střešní okna s izolačním trojsklem zajišťují daleko lepší tepelný komfort a šetří energii potřebnou na vytápění. Ekologický přístup společnosti VELUX se netýká jen výrobku samotného, ale je komplexní – nové okno VELUX bude dodáváno ve 100% recyklovatelném obalu, plastové produkty jako výplň krabic nahradí lepenka a papír.  I to je jeden z kroků, kterými chce společnost VELUX splnit svůj globální závazek: Do roku 2041, ke stému výročí svého založení, se zavázala dosáhnout celoživotní uhlíkové neutrality, a to jako první společnost ve stavebnictví.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem