Pevná, tvrdá, přitom křehká a průhledná látka. Tak lze popsat DNA základního kamene moderní architektury a designu, kterým se nepochybně stalo sklo. Velkoryse prosklené plochy současných domů i bytových projektů vytvářejí prostorné, vzdušné a prosvětlené interiéry, v nichž se komfortně bydlí. Aby tyto plochy nebyly jen oddělujícím, ale i propojujícím článkem mezi vnitřním prostředím domu a exteriérem, je nutné je otvírat. Ideálním řešením z pohledu estetiky i praktičnosti jsou hliníkové posuvné systémy, které umožňují vytvořit až 3,5 metrů vysoké (o šířce ani nemluvě) prosklené plochy. Tyto systémy s  minimalistickým profilovým designem a zároveň splňující tepelně izolační nároky na nízkoenergetickou výstavbu či komfort automatizovaného ovládání vyrábí společnost Schüco.

Posuvné systémy Schüco ASE 80 s kováním TipTronic umožňují realizaci ploch s výškou až 3,5 metrů

Hliníkové profily posuvného systému Schüco ASE 80.HI TipTronic  lze kombinovat se speciálně vyvinutými hnacími a řídícími prvky, takže umožňují vytvářet velkoformátové konstrukce s křídly o hmotnosti až 600 kg a s dráhou pojezdu až 18 m. Systém pro terasy či zimní zahrady s osazovacím rámem s 1, 2 nebo 3 kolejnicemi dovoluje realizaci prosklených ploch s výškou až 3,5 metrů.

Schüco ASE 60/80, TipTronic

Bezpečný provoz zajišťují integrované senzory Schüco SmartStop a Schüco SmartClose. Technologie Schüco SmartStop měkce, ale efektivně dobrzďuje pohyblivé křídlo posuvných dveří se zdvihem a následným zatažením do osazovacího rámu zvyšuje jejich bezpečnost. Schüco SmartStop lze alternativně použít u posuvných systémů se zdvihem, kde je vyžadována větší úroveň bezpečnosti.

Vysoce tepelně izolovaný posuvný systém Schüco ASE 80.HI (High Insulated) s kováním TipTronic pro automatické ovládání nabízí dvanáct možných variant otvírání. K zajištění maximálního uživatelského komfortu jsou k dispozici různé možnosti ovládání, např. pomocí různých tlačítek, mobilní aplikace Schüco App nebo napojení do systému domovní automatizace.

Schüco ASE 60/80

Panoramatický posuvný systém Schüco ASE 67 PD umožňuje integrovat okenní profil

Posuvný systém Schüco ASE 67 ve variantě Panorama Design dovoluje plně integrovat okenní profil  do stěn budovy pro opravdu maximální výhledy. Křídla mohou mít rozměry až 3,2 x 3 metry s hmotností do 400 kg, pohodlí umocňují nulové prahy.

Schüco ASE 67 PD

S řadou posuvných systémů ASS 77 PD  lze konstruovat roh bez pevného sloupku

Cenově i vzhledem o třídu výše je panoramatická řada posuvných systémů ASS 77 PD, s níž  lze konstruovat třeba roh bez nežádoucího pevného sloupku. Posuvný systém Schüco ASS 77 PD vyčnívá maximální transparentností, s úzkými pohledovými šířkami profilů od 30 mm i bezbariérovým osazovacím rámem. Inovaci přináší také provedení kolejnic, vodící lišty umožňují automatizovaný pohyb křídla o hmotnosti až 500 kg. S posuvným křídlem (š x v max. 3.200 mm x 3.500 mm) je možné pohodlně manipulovat automatizovaně. Stavební hloubka křídla je 77 mm, konstrukční hloubka vnějšího rámu od 200 mm, max. tloušťka skla do 60 mm. Vyrábí se ve třech úrovních tepelné izolace, od neizolované varianty až po hodnoty splňující kritéria pasivních domů. Vysoký stupeň variability tak otevírá možnosti skrze všechny klimatické zóny.

Schüco ASS 77 PD

Kromě prostorově úsporného designu charakterizuje hliníkové posuvné systémy Schüco snadná ovladatelnost. Profily se pohybují téměř bezhlučně po vodicích lištách z nerezavějící oceli. Otevírání i zavírání probíhá v jedné rovině, bez rušivého vyčnívání křídel do prostoru.

Pro více informací navštivte www.schueco.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem