Ve stavebnictví existuje jen málo značek, jejichž charakteristický vzhled by si dokázal vybavit téměř každý stavař. Jednou z nich je bezesporu Ytong se svým typicky žlutým balením. O jeho distribuci se v České republice stará Xella – nadnárodní společnost, která ve svém portfoliu disponuje i dalšími oblíbenými značkami, kterými jsou Multipor a Silka.

Ytong svou historii začal psát již v první polovině minulého století a na oblibě začal nabírat hlavně díky inovačním technologiím. Díky zcela novému materiálu – pórobetonu – si naprosto běžní lidé mohli konečně dovolit moderní bydlení za dostupné ceny.

Pórobetonové tvárnice skvěle odvádí vlhkost a zároveň udržují v domě teplo. Domácnosti po celém světě tak mohou využívat pasivní bydlení, které nešetří jenom peněženku, ale také životní prostředí. Pro výrobu pórobetonu se totiž využívají přírodní suroviny, výhradně voda, písek, cement a vápno. Xella se však nepyšní pouze kvalitním stavebním materiálem, ale také doprovodnými službami.

Obvodové stěny (zdroj: Xella)

Kvalitní materiál i služby

Přestože portfolio materiálů, jako jsou vápenopískové tvárnice Silka a minerální desky Multipor nabízí komplexní řešení pro vaši stavbu, Xella nabízí investorům také rozsáhlý odborný servis. Díky němu si zvládnete postavit vysněný dům, i když nemáte dostatek zkušeností ze stavby.

Xella se postará o:

  • bezplatné nacenění projektu,
  • dopravu materiálu přímo na vaši stavbu,
  • odborné poradenství,
  • založení rohů první řady tvárnic,
  • zapůjčení potřebného nářadí,
  • výpočet přesného množství materiálu

Pokud si nebudete s některými úkony vědět rady, můžete využít instruktážní videa, ve kterých jsou všechny pracovní postupy důkladně popsány. Xella reprezentuje inovace, a to i v oblasti poskytování služeb. Již při samotném plánování tak nebudete odkázaní pouze sami na sebe.

Nosné stěny Silka (zdroj: Xella)

Komplexní přístup

Schodiště po dokončení (zdroj: Xella)Xella vyrábí nejen kvalitní produkty, ale její sortiment je tak rozsáhlý, že z něj snadno postavíte například schody, stropy či střechu. Ani tady však ucelenost systému nekončí. Rozhodnete-li se pro stavbu úsporného domu, určitě využijete kombinaci jednotlivých materiálů. Ytong, Multipor a Silka nejlépe fungují dohromady, díky čemuž si dokážete zajistit takový domov, který budete moci předat v perfektním stavu dalším generacím.

S produkty Xella si zajistíte izolační vlastnosti jak z hlediska tepla, tak akustiky. Požární ochrana je již v dnešní době nezbytností, a proto ani jednotlivé materiály z portfolia společnosti na tyto vlastnosti nezapomínají. To vše doplňuje výtečná statika.

Manipulace s tvárnicemi Ytong, Silka nebo s deskami Multipor je skutečně jednoduchá. Při jejich opracování navíc nevzniká přebytečný odpad, což na stavbě ocení nejeden stavař. A nemusí se jednat pouze o výstavbu zcela nového domu. Materiály Xella se hodí stejně tak pro rekonstrukce a úpravy v bytových domech. Zejména v oblasti zateplení budete na trhu hledat vyšší standard jen stěží.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem