Na základě evropské směrnice o energetické náročnosti budov by měly být všechny nové budovy do roku 2020 stavěny jako objekty „s téměř nulovou spotřebou energie“. Budovy pro veřejnou správu musí tento požadavek splnit do roku 2018.

Střešní okna RotoQJediné řešení je tedy použít vysoce kvalitní střešní okno, které má velmi dobrý součinitel prostupu tepla celým oknem – jak zasklením, tak i rámem. Tato okna mají nesrovnatelně vyšší povrchové teploty a kondenzace vodních par na jejich povrchu nastává až při mnohem nepříznivějších tepelně-vlhkostních podmínkách.

Vynikající tepelnětechnické vlastnosti však nejsou jedinou výhodou střešních oken RotoQ. Další velkou přednostní je snadná a rychlá montáž s pomocí „klik“ systému, tedy bez nutnosti použití vrutů. Na vnější straně okna není jediný vrut, kolem kterého by při jeho nedotažení mohlo zatékat. Pruh parotěsné fólie je přilepen z výroby na každém okně, což minimalizuje netěsnosti při napojování fólie na konstrukci rámu okna. Montážní úhelníky, zateplovací blok i parotěsné napojení je již z výroby připraveno na okně a díky tomu je montáž rychlejší a zároveň bezpečnější.

Co je RotoQ

RotoQ je zcela nový typ střešního okna od firmy Roto.
Klik systém
Chytrý klik systém bez vnějších vrutů potvrdí každý správný krok montáže zvukovým doprovodem „klik“. Montážník tedy jednoduše pozná, že je skutečně vše na správném místě. Další novinkou pro usnadnění montáže je nastavitelný pant, který umožňuje dodatečné seřízení křídla. 
Zajímavá energetická účinnost
RotoQ dosahuje vynikajících tepelnětechnických parametrů. Ve variantě s dvojsklem dosahuje hodnot Uw = 1,1 W/m2K u Ug = 1,0 W/m2K. Ve variantě v trojskle pak vykazuje ještě lepší hodnoty: Uw = 0,78 W/m2K u Ug = 0,5 W/m2K. Vybraná zasklení jsou navíc vybavena speciální povrchovou vrstvou Anti-Tau, která omezuje tvorbu kondenzátu na vnější straně zasklení. 
Kvalitní materiál a moderní design
Kvalitní výběrové dřevo, kování od světově uznávaného výrobce, moderní design a ergonomické madlo – tím vším se okna RotoQ vyznačují. Nechybí praktická mycí poloha pro pohodlné a bezpečné umytí skla. Pro nesnadno přístupné podkrovní prostory existuje varianta oken s elektrickým ovládáním..

Chytrý klik systém bez vnějších vrutů potvrdí každý správný krok montáže zvukovým doprovodem „klik“.Každé okno je v podstatě tepelným mostem a pokud se snažíme eliminovat tepelné mosty v konstrukci, pak bychom měli navrhovat okna s odpovífajícími tepelnými parametry, protože tyto konstrukce nakonec rozhodují o spokojenosti koncového uživatele se stavbou. Rozhodně se nevyplatí na nich šetřit. Je nesmyslné navrhovat budovy se skladbou střechy a fasády s tepelnými parametry na úrovni pasivních domů a následně do těchto budov osazovat okna s neodpovídajícími tepelnými vlastnostmi. Přestože celková spotřeba tepla této budovy může být velmi dobrá, nebude s ní koncový uživatel spokojen.

RotoQ mělo premiéru na veletrhu Střechy Praha 2015, kde ho odborná porota zvolila jako nejlepší exponát veletrhu a udělila mu prestižní ocenění Zlatou tašku.

Kompletní informace naleznete na www.roto-frank.cz nebo www.roto-q.cz.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem