Společnost Wienerberger uvádí na trh novinku – speciální váleček s názvem Porotherm Easy určený ke snadnému nanášení tenkovrstvé malty na všechny druhy broušených cihel. Jde o váleček Moltopren s hráškovým děrováním, který je dostupný ve dvou šířích, a to 180 a 250 mm, aby byl snadno použitelný pro užší i širší zdivo. Na tenčí příčky se dají použít obě verze. Záleží jen na zkušenosti a citu pracovníka.

Jak správně aplikovat tenkovrstvé lepidlo válečkem Porotherm Easy

Kromě válečku Porotherm Easy budeme potřebovat stavební vědro na vodu a na rozmíchání malty, balení tenkovrstvé malty Porotherm Profi, elektrické míchadlo stavebních hmot a malířskou štětku. Maltu rozmícháme ve vědru podle návodu. Hmota musí být jednolitá a bez hrudek. Její konzistence zhruba odpovídá konzistenci medu, cca 9,5 l na 25kg pytel tenkovrstvé malty Porotherm Profi.

Podklad očistíme, zbavíme prachu a navlhčíme štětkou. Celý váleček ponoříme do směsi, tak aby byl rovnoměrně obalený maltou, a nanášíme na celou plochu cihel v souvislé vrstvě minimálně 1 mm. Další řadu cihel ukládáme vždy do malty čerstvé. Tento postup platí pro nosné zdivo i pro vnitřní příčky.

Váleček Porotherm Easy

Velkou předností válečku Porotherm Easy je možnost nanášet tenkovrstvou maltu na svislé povrchy cihel, které jsou již položené, např. v případě dořezu či spojení v rohu zdiva, jednoduše lze maltovat styčnou spáru pro připojení zdiva. Žádný jiný prostředek již není třeba.

Váleček se dá používat opakovaně, příjemným bonusem je pak nízká pořizovací cena a při správné údržbě i přiměřeně dlouhá životnost.

Výhody válečku Porotherm Easy:
  • velice snadné nanášení, což ocení především svépomocní stavebníci;
  • použití i údržba jsou velmi jednoduché;
  • dá se použít na všechny druhy broušených cihel;
  • je vhodný pro aplikaci stávající tenkovrstvé malty Porotherm;
  • je dostupný ve všech skladech s broušeným zdivem;
  • nízká cena.


Jak snadno zdít s přispěním nového válečku Porotherm Easy si prohlédněte ve videonávodu:

Další podrobnosti hledejte na www.porotherm.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem