Hledáte rychlou a snadnou cestu k vlastnímu koupání? Láká vás průzračná hladina křišťálově čisté vody, radost vašich nejbližších, lákavé osvěžení i nekonečné vodní radovánky v příjemném soukromí vlastní zahrady? Přesně to si můžete užívat po celé léto, aniž byste utráceli balík peněz. Letní prázdniny se blíží, a tak téma koupání ve vlastním bazénu a pokud možno s nejrychlejší instalací je velmi aktuální. Ale jak dobře vybrat?

Jde to celkem snadno. Než se ale vydáte do obchodu, dobře si rozmyslete, komu by měl bazén nejčastěji sloužit (malá či rozvětvená rodina, děti, senioři), kde bude umístěn a jak velká investice to bude..

Rychle a levně

Na běžné letní osvěžení postačí nadzemní bazény Swing s nafukovacím prstencem nebo s rámovou konstrukcí, které se dají pořídit v kruhové i oválné verzi. Jejich předností je nízká pořizovací cena, a především velmi snadná a rychlá instalace. I v tomto rodinném bazénu pro nenáročné si lze užít jistý komfort díky speciálně vyvinuté pískové filtraci nebo ohřevu vody. A navíc – tímto příslušenstvím jde vybavit i starší a už provozované bazény.

Swing nafukovací

Nafukovací bazény Swing jsou nejjednodušší cestou ke koupání. Svou konstrukcí umožňují bazén v okamžiku potřeby připravit ke koupání do několika minut a později dle libosti kdykoliv sbalit a uschovat. Potřebujete bazén přestěhovat třeba na jediný víkend někam jinam? „U bazénů Swing to není žádný problém, kdykoliv je snadno složíte a přemístíte. Tyto bazény mají pružný materiál, který je však zároveň velmi odolný proti mechanickému poškození“, říká Radek Hanzlík, produktový manažer Mountfieldu.

Swing Frame ratan

Rámové bazény jsou vhodné pro ty, kteří hledají jednoduché řešení pro letní koupání. K sestavení nepotřebujete díky konstrukci s rychlospojkami žádné nářadí. Unikátní kovový rám se spolehlivou antikorozní úpravou poskytuje bazénu vysokou pevnost a stabilitu. V nabídce jsou jak ve standardním modrém provedení, tak i v elegantním provedení se vzorem kamene či ratanu.

S možností zapuštění

Atraktivnější variantou jsou bazény Azuro Vario a Azuro Ibiza. Dají se postavit na povrchu, ale stejně oblíbené je i jejich částečné nebo úplné zapuštění do země. Jako jediné na zdejším trhu mají tu výhodu, že je lze instalovat i na svažitém pozemku a jedná se o český výrobek.

Azuro Vario

Řada Azuro Vario nabízí 12 modelových variant s kruhovým nebo oválným tvarem a v různém designovém provedením. I rozměry jsou volitelné a vybírat můžete z kruhového bazénu s průměrem až 5,5 metru nebo oválnou variantu s délkou až 7,3 metru. A to už je kromě vodních hrátek celé rodiny i pěkný prostor pro plavce. Další podstatnou výhodou těchto bazénů je také dlouhá životnost stěny z hlubokotažného ocelového plechu s vysokou antikorozní ochranou. Poskytována je prodloužená záruka až 7 let jako stvrzení kvality použitého materiálu a jeho precizního zpracování.

„Jejich stavba bez nutnosti betonového podloží snižuje nákladnost i náročnost realizace a zvládnete ji svépomocí i během jediného dne. Navíc se v případě nadzemního provedení stavba obejde dokonce i bez výkopových prací v zahradě. Základem konceptu univerzálních nadzemních bazénů Azuro je praktické konstrukční řešení, které umožňuje instalaci přesně podle představ zákazníků i dispozic zahrady“, představuje unikátní bazény Radek Hanzlík z Mountfieldu.

Sami si zvolíte vzhled i povrchovou úpravu obou stran stěny bazénu, a to výběrem z až 4 druhů speciální vnitřní fólie s odlišnou tloušťkou i designem a z nabízených provedení vnějšího dekoru s lakovaným, PET nebo PVC povrchem v některém z atraktivních barevných provedení včetně přírodního dekoru dřeva nebo kamene.

Azuro Ibiza

Letošní naprostou novinkou je prémiová řada bazénů Azuro Ibiza, která úspěšně doplňuje tolik oblíbenou základní řadu Azuro Vario. Nabídku modelů Azuro v mnoha parametrech doslova posiluje a rozšiřuje.

„Na vývoji modelové řady Azuro Ibiza jsme intenzivně spolupracovali s českým výrobcem, stavebními experty a také odborníky v oblasti realizací bazénů. Využili jsme ale také dlouholeté uživatelské zkušenosti našich zákazníků. Výsledkem jsou bazény s dvojnásobně silnou ocelovou stěnou oproti modelům Azuro Vario, se zvýšenou antikorozní ochranou, speciální zesílenou vnitřní fólií a exkluzivními vnějšími dekory stěny. Bazén díky tomu snadno zapadne do designového konceptu celé zahrady. Další velkou předností je také navýšení hloubky na 1,5 metru u všech modelů oproti hloubce bazénů Azuro Vario 1,07-1,22 m. Právě po této možnosti zájemci o jednoduché, a přitom velké rodinné bazény, volali,” vysvětluje Radek Hanzlík z Mountfieldu.

Bazény Azuro Vario a Azuro Ibiza jsou vyráběny v České republice, a proto se do jejich ceny nepromítá stále rostoucí cena mezinárodní přepravy. Prodejce má díky tomu také přímou kontrolu nad kvalitou použitých materiálů i finálního zpracování. Proto také na všechny modely poskytuje prodlouženou záruku 5 až 7 let (dle zvoleného modelu).

Na závěr je třeba zmínit i možnost doplnění bazénů o výbavu, která je běžná u luxusních bazénů, tzn. třeba tepelné čerpadlo, závěsný protiproud či automatický vysavač.

Jednoduché, ekologické a oblíbené řešení: solární sprcha

Solární sprchy se staly v Česku v posledních letech doslova hitem. Představují totiž praktické, ekologické a nikterak finančně náročné řešení, jak se bezvadně a příjemně osvěžit v horkých letních dnech. Tělo sprchy je vlastně zásobník, ve kterém se voda ohřívá sluncem – tedy zadarmo. Na českém trhu jsou i solární sprchy s tak nádherným a moderním designem, že se stanou klenotem každé zahrady.

Solární sprcha Diamond

Relaxace v nafukovací vířivce

Na letních zahradách a venkovních terasách se v posledních letech začaly houfně zabydlovat i relaxační nafukovací vířivky. Povznášející bublinková lázeň v nafukovací vířivce namasíruje a zároveň příjemně uvolní - proto si získává stále více příznivců všech generací. Nafukovací vířivku lze umístit na zahradu nebo třeba pod pergolu. Slouží ke komplexní regeneraci těla i duše. Jejich integrovaný výkonný ohřev vám umožní upravovat si příjemnou teplotu vody, a to až do 40 stupňů Celsia. Jejich blahodárné účinky si tedy člověk může venku užívat od jara až do podzimu.

Nafukovací vířivka Purespa Bubble HWS 800

Více na www.mountfield.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem