Jako každý rok i letos měli zájemci možnost zúčastnit se jedinečné akce Weber Grilakademie Live pořádané společností Vladeko s.r.o. ve spolupráci s výrobcem grilů Weber. Poslední letošní akademie se konala v podvečer prvního červencového pondělí ve výstavním areálu společnosti Vladeko s.r.o. v Tachlovicích.

Poslední letošní Grilakademie LiveČtyřhodinový grilovací maratón byl odstartován v 17.00 hodin, nejprve byly zde představeny různé typy grilů jak na dřevěné uhlí tak i grily plynové. Zájemci měli možnost seznámit se s rozsáhlým sortimentem příslušenství ke grilům. Případné dotazy ohledně grilování a použití příslušenství jim byly zodpovězeny jak školeným personálem, tak i přímo kuchaři společnosti weber, kteří přidali i nespočet užitečných rad a tipů z praxe.

Na každé grilakademii je připravováno od počátku několikachodové menu zakončené sladkou tečkou. Mezi nejčastější dotazy patřily hlavně otázky týkající se čistění a údržby grilu, doby a způsoby přípravy jednotlivých pokrmů , ale i rozdílů mezi grilováním na dřevěném uhlí a na plynu. Díky slunečnému počasí a příjemnému prostředí mezi zelení a jezírky panovala na kurzu skvělá atmosféra, korunovaná nakonec ještě nezapomenutelným gurmánským zážitkem.

Poslední letošní Grilakademie LivePřed začátkem samotného grilování byl každý z účastníků obdarován stylovou zástěrou Weber a praktickou příručkou s recepty na pokrmy grilované v tento den. Pod dohledem zkušeného šéfkuchaře společnosti Weber p Vokrouhlíka a jeho asistenta se všichni pustili do příprav pokrmů podle instrukcí. Do příprav surovin a následného grilování se s chutí zapojili všichni včetně několika dětí. Ve chvíli, kdy byly grily plné dobrot se hemžení z kuchyně přesunulo ke grilům, kde se čekání zkrátilo dalšími diskusemi a předáváním vlastních zkušeností nad sklenkou vína. Nejprve se připravoval a ochutnával předkrm.

Pizza z pitta chleba i grilované sladké brambory (batáty) byly pro spoustu přítomných dosud neznámé. Po pizze se jen zaprášilo, batáty s pórkem a modrým sýrem byly též velmi zvláštní svou nasládlou chutí připomínající vařenou mrkev. Jako hlavní chod jsme připravovali v grilu paellu (takové lepší rizoto). U paelly se nakonec podávaly dvě verze, první bez mořských plodů a druhá s nimi přesně podle receptu. Druhý chod a to panenka se smetanovou kukuřicí byl opravdu luxusní. Panenka se grilovala vcelku, naložená byla předem v připravené marinádě. Po 15 minutách na přímém žáru a několika málo minutách odpočinku mimo žár se mohla servírovat.

Poslední letošní Grilakademie LiveVšichni si na připravených jídlech velmi pochutnali a jistě se při svých grilováních k některým budou rádi vracet. Jako poslední se připravoval dezert, sladká tečka za mile stráveným večerem - grilované blumy v cukrové krustě. Horké ovoce se zkaramelizovanou krustou, doplněné studeným krémem cremefresh opravdu nemělo chybu, na přidání nezbyl ani kousek.

V závěru kurzu dostal každý z účastníku certifikát o absolvování Weber Grilakademie Live. Všichni odcházeli s úsměvem na tváři, z čehož měli organizátoři obzvláště velkou radost.

Kontakt
www.grilykrby.cz

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem